Johan Airijoki kommer tillbaka till Babel!

Den 27 april är Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb tillbaka på Babel med sin norrländska inlandsrock. Fantastiska vardagsbetraktelser i bluesig tradition.

JOHAN AIRIJOKI & MALMFÄLTENS ROCKKLUBB (SE)
Ponera att Blues i stället för södra USA och mörkhyade bomullsarbetare i stället hade härstammat från Norra Sverige och köldbitna gruvarbetare. Då hade Johan Airijoki varit genrens stora namn, och i stället för Lead Belly’s Black Betty hade genrens epos kanske varit “Tomtebloss” eller “Vissa saker måste brännas”. Det här är så klart en ren fantasitanke. Genren hade med råge firat sin 100årsdag när Johan Airijoki började skriva musik så i stället för att skapa en ny genre helt från grunden fick han utveckla den redan befintliga Bluesen till sitt egna uttryck. Låt oss kalla det för Inlandsrock!

I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier hörs ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen efter en blöt kväll. Och om man lyssnar riktigt noga bakom hans starka röst som skulle kunna få en arena att kännas intim så kan man nog höra en varm brasa uppe på ett fjäll eller kanske en malmtruck som jobbar oförtrutet för att försörja alla de som väljer den enkla vägen och flyttar till Stockholm.

EPn “Jag tror det handlar om att” skapades i samarbete med The Tallest Man On Earth och följdes upp av en turné med fullsatta konsertlokaler runt om i landet. I April 2017 släppte Johan sitt andra soloalbum “Allting kommer att bli bra”, ett album som rosades av kritiker och publik. Ett drygt år senare var han tillbaks med albumet “En blyg viol” som har hyllats av så väl kritiker som publik.

Nu är han äntligen tillbaka på Babel och för instrumenthanteringen står fortfarande polarna i Malmfältens Rockklubb.

”Erik Lundin kallade sig för en förortsgriot. Jag försöker vara en bruksortsgriot.” – Johan Airijoki

VAD: Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb (SE)
NÄR: Lördag 27 april, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: TBA
FÖRKÖP: 160 kr, student 140 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 160 kr, student 140 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Johan Airijoki


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.