Jaakko Eino Kalevi och YAST spelar på Babel

Nu kommer äntligen hyllade Jaakko Eino Kalevi till Malmö och Babel med sig har han fantastiska YAST!

Jaakko Eino KaleviJAAKKO EINO KALEVI (FIN)
Ta er in i Jaakko Eino Kalevis sensuella technicolor-värld, en förunderlig plats där allt kan hända, där teknik och det organiska lever i fullständig harmoni. Där vi bjuds lika delar disco, minimal-techno, drömpop och psykedelisk molnkraut.

Efter framgången med 2013 års EP “Dreamzone” släpper Jaakko Eino Kalevi den 15 juni sitt nya album Weird World. Det markerar början på ett spännande nytt kapitel för den Berlin-baserade artisten, vars tidigare karriär var att köra spårvagn i Helsingfors.

När Jaakko flyttade till Berlin förra sommaren så var albumet redan färdiginspelat, så senare på året åkte han över till New York och mixade albumet tillsammans med Nicolas Vernhes som senast mixade The War On Drugs och Run The Jewels. På tre spår kan vi även höra Bryan Ferry spela saxofon, ett av dem är på första singeln “Double Talk”.

YASTYAST (SE)
Kanske är det en tillfällighet eller också är det nödvändighet för att kunna längta bort tillräckligt innerligt, att ha sina rötter i en stålverkstad som Sandviken om man är lagt åt det drömmande bortvända hållet och spelar musik. Det är lo-fi- romantikerna YAST.

I höst släpper YAST sitt andra album och första låten från skivan When You´re Around kan ni lyssna på här.

VAD: Jaakko Eino Kalevi (FIN) + YAST (SE) LIVE
NÄR: Tisdag 9 juni, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 100 kr i dörren
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Jaakko Eino Kalevi, YAST