Henric de la Cour tillbaka på Babel

Henric de la Cour är i det närmaste ett svenskt fenomen inom den mörka indie/elektroniska scenen och nu kommer han till Babel!

HENRIC DE LA COUR (SE)
Henric de la Cour är i det närmaste ett svenskt fenomen inom den mörka indie/elektroniska scenen. Men band som Yvonne och Strip Music har han över två decennium vart en mittpunkt för scenen.

Det inte många vetat är att Henric under alla år burit på en tung hemlighet. Att han har sjukdomen cystisk fibros. En sjukdom som nästan garanterat betyder döden i tidig ålder. Dokumentärfilmaren Jacob Frösen följde Henric under nästan fyra år och skildrade sjukdomen och att leva med döden som ständig följeslagare. Filmen fick fantastisk kritik och sändes flera gånger på både SVT och NRK i Norge. Mot slutet av filmandet av dokumentären så inträffar något, Henrics mutation av cystisk fibros går plötsligt att bromsa. Något som vänder upp och ner på livet totalt. Allt får helt plötsligt en ny mening. Inget blir sig likt igen.

“Gimme Daggers” är Henrics kanske mest personliga skiva. Där det ständiga mörkret bryts sönder, där livet tar oanade vägar. Ett slags farväl till en värld som endast har målats i totalt mörker. “Gimme Daggers” är utan tvekan Henric de la Cours absolut mest kompletta skiva sedan solodebuten. Ett slags farväl till döden och en försiktig blick framåt.

Räkna med en unik konsert när Henric de la Cour äntligen ställer sig på Babels scen igen!

VAD: Henric de la Cour (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 22 februari, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: TBA
FÖRKÖP: 220 kr, student 200 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 220, student 200 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Henric de la Cour


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.