Fricky kommer til Babel 6 april!

Fricky kommer för första gången till Babel den 6 april och kommer att få hela dansgolvet att vibrera.

FRICKY (SE)
Fricky debuterade i juni 2016 med låten ”Kär”, hans första singel som soloartist. Sedan dess har han fortsatt trollbinda publiken med sin RnB-färgade finess. I Maj 2017 släpptes ”Hon Få Mig” som snabbt streamade förbi 2 miljoner lyssningar på Spotify och slutade upp som en av årets bästa RnB-låtar på P3. Fricky har sedan dess intjänat respekt från hela den svenska rap scenen som en av de tyngsta i landet.

Erik ”Fricky” Friman kommer från Umeå och utgör tidigare halvan av rap duon ”Broder John & Friman”, som tillsammans släppt EPn ”Mästerbotten” och albumet ”Mauro”. Fricky står också som en av medgrundarna till labeln Hoopdiggas som släpper musik och lanserar egna klädkollektioner. Han har rappat, sjungit, producerat musik och turnerat tillsammans med Norrlands kollektivet Random Bastards sedan 2012.

Det är något speciellt med världar som möts. När en norrländsk rappare och RnB-sångare kan flyta genom afro pop rytmer, hiphop-beats och panflöjter och få det att kännas som det mest självklara i världen, blir känslan ofrånkomlig. Man älskar Fricky, och det märks på hans snabbt växande fanbase.

”Jag vill vara genre-fri. Pop, Hiphop, Funk & Afropop. Jag skulle kunna göra en cross-over från Disco till K-pop om jag ville.” – Fricky

I början av året släpptes ”Man”, tredje singeln från debut-EP:n ”Aqua Aura” som släpps 23 mars. Låten rullade snabbt in på P3’s spellistor och för bara två veckor släpptes Hon Få Mig Remix med Ozzy, Leslie Tay och Blizzy.
https://www.facebook.com/FrickyOfficial

VAD: Fricky (SE)
NÄR: Fredag 6 april 23:00-03:00, på scen 23:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 120 kr
ÅLDER: 18 år
SPOTIFY: Fricky


Vi på Babel har en nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.