Emil Jensen tillbaka på Babel

Ordmagikern och artisten Emil Jensen är tillbaka på Babel med en ny skiva och ny föreställning.

Emil JensenEMIL JENSEN (SE)
Emil har släppt fyra hyllade album, två kultförklarade ljudböcker och långfilmsdebuterat i Jan Troells oscarsbidrag Maria Larssons Eviga Ögonblick. Han hörs i sitt egna program “Mellansnack” i Sveriges Radio.

I sina föreställningar blandar Emil sin musik med lyrik och komik till en helt egen genre och han har turnerat med sina konserter och föreställningar i hela norra Europa. Allt från Dramaten till Peace & Love-festivalen. Han kastar sig mellan allvar och humor, tal och musik, personligt och globalt och visar att det egentligen är samma sak.

2007 gjorde Emil hela sin sommarturné per cykel – 300 mil med gitarren på ryggen – som en personlig manifestation för hållbar utveckling.

Genom åren har han samarbetat med olika artister som Ane Brun, Familjen, First Aid Kit och Nour El-Refai och fått mängder av priser, som tex Hoola Bandoola-priset. Emil har blivit Europamästare i poetry slam och 2011 tilldelades han Gustaf Frödings lyrikpris med följande motivering:

“Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk . Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid.”

VAD: Emil Jensen (SE) LIVE – I det nya landet
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 8 Mars, 19:30, på scen 20:30
SITTANDE: 250 kr (inkl. förköpsavg.)
STÅENDE: 195 kr (inkl. förköpsavg.)
FÖRKÖP:babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21, Lund)
ÅLDER: 13 år
WWW: emiljensen.se
SPOTIFY: Emil Jensen