Christine Owman firar nya skivan

Med en drömsk blandning av shoegaze, postrock och psychrock med svepande mörker som leder dig in i underjorden kommer Christine Owman till Babel för att fira sin nya skiva!

Christine OwmanCHRISTINE OWMAN (SE)
I November släppte Christine Owman albumet When On Fire på Glitterhouse Records. Albumet som gästas av Mark Lanegan, SoKo, Karolina Engdahl (Vånna Inget, TRUE MOON) och Erika Rosén (Swim) har redan hyllats både i Sverige och utomlands och ikväll gör Owman premiärspelning med det nya materialet.

Musiken beskrivs som en drömsk blandning av shoegaze, postrock och psychrock med svepande mörker som leder dig in i underjorden men som ändå utstrålar styrka och målmedvetenhet.

Christine har under åren skrivit musik till teater och film och har turnerat världen över både med sitt soloprojekt och med artister och band som Wovenhand (official), SoKo, Robert Plant och Vånna Inget. På scen har Christine med sig Magnus Sveningsson (Cardigans), Andréas Almqvist (Vånna Inget), Robert Wegner (ITATTWD) och Erika Rosén (Swim). Du kan förvänta dig att tas med på en magisk och stämingsfull resa.

“Magin ligger i detaljerna och Christine vet precis hur hon ska utnyttja dem..Om inte världen tar emot henne med öppna armar borde Hollywood, för Owmans musik är som gjord för film. Den är drömsk, hypnotisk och farligt vacker” -Gaffa 2016

SWIMSWIM (SE)
Kvällen öppnas av Swim som släppte sin första singel “Next to Me” i slutet av november 2015 och det tog inte många dagar förrän låten hamnade på listor över årets bästa låtar. Bandet består av Carl och Erika som skapar musik för långa ensamma nätter, för promenader längs med ett vintersvart hav och för de sista timmarna på ett pulserande dansgolv. En tunn röd tråd av chillwave går igenom pumpande bas, mjuk melodisk gitarr och en intim röst.

Kvällen förgylls av Magnus Sveningsson bakom skivspelarna som spelar psykedelia från Sahara till Portland.

VAD: Christine Owman (SE) LIVE – RELEASEFEST
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Torsdag 8 november, 19:00, på scen 19:30
FÖRKÖP: 80 kr på emues.com
I DÖRREN: 80 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Christine Owman, SWIM