Babels finest firar 8 år

Vi på Babel firar 8 år genom att ställa oss själva och några av våra goa residents genom åren + Baba Stiltz (som känns som att han varit här 100 gånger) bakom skivspelarna! Det blir dans natten lång, ända till 04.00!

DJs
Baba Stiltz (DJ-set)
Jesaja (Calypso) b2b Eka Scratch (Femtastic)
Laban (P’s & Q’s) b2b Laue (Woohah)
Tea (I Ain’t Sorry) b2b Timbe (I Ain’t Sorry)
Per Hammar (Kiloton) b2b Almaty (Tjejrejv)
Carl Richter (weekender) b2b Unni (Tjejrejv)
Peffe (Sommarklubben) b2b DJ Soul (Art four Pleasure)

Baba StiltzBABA STILTZ (SE) (DJ-Set)
Ljud-astronauten Baba Stiltz som med debutalbumet “Total” fick ett samlat musiksverige att kollektivt tappa hakan och vi kan inte annat än att hålla med. Varje försök att kategorisera Babas musik kommer att kännas otillräckligt. Han flyter i en egen kategori och gör precis det han själv vill. Studio Barnhus har gjort sitt bästa och beskriver musiken som “psykadelisk screw-pop, minimalistisk emo-acid och opiumindränkt coming of age-acid”. Vi ger oss inte in i att försöka förklara det vidare, lyssna själv och var beredd på att bli hänförd.

Denna kväll lägger han ett DJ-set som kommer blow your minds på ett sätt som bara Baba kan!
https://soundcloud.com/babastiltz
https://www.facebook.com/babastiltzofficial

JESAJA (Calypso) b2b EKA SCRATCH (Femtastic)
Jesaja och Eka är legendariska på Malmös Hiphop- & RnB-scen. Förvänta er ett euforiskt dansgolv fyllt av hiphop, classics, funk, dancehall, RnB & trap.

LABAN (P’s & Q’s) b2b LAUE (Woohah)
Laban & Laue är som en resa mellan klubbmusiken i London och Atlanta med ett öga och öra för detaljer som blandar upp grime, dancehall, UK garage med rap från den här sidan 00-talet. En klubb där det smutsiga och hårda brittiska soundet blandas upp med den senaste amerikanska vågen.

TEA (I Ain’t Sorry) b2b TIMBE (I Ain’t Sorry)
Vi lovar att ni kommer att dansa er svettiga till mycket RnB, Hip Hop och massor med tjejer. De är aldrig rädda för kaos och skiter i allt vad genre betyder. Inget komplicerat – De spelar allt hon älskar att dansa till.

PER HAMMAR (Kiloton) b2b ALMATY (Tjejrejv)
Per Hammar är grundaren av Kiloton och Dirty Hands som gett Malmöpubliken högkvalitativ techno och house i mängder. Almaty har sedan i våras hållit i taktpinnen både under tak, under jord och under bar himmel Malmö runt. Förvänta er ett varmt dansgolv med den grymmaste elektroniska musiken!

CARL RICHTER (weekender) b2b UNNI (Tjejrejv)
Carl & Unni är båda housens fanbärare i Malmö. Carl står bakom fredagsklubben Weekender på Babel, FAUNA på Sorgenfri Kultur och community’t H.H.A.S. medan Unni nyligen kört Timecode och Red Room på Folkets Bar samt spelat runtom i stan. I deras set kan det svänga snabbt från mjukt till hårt eller tvärtom – då båda värdesätter kontraster och aldrig vill sluta överaska.
https://soundcloud.com/carlrichter

PEFFE (Sommarklubben) b2b DJ SOUL (Art four Pleasure)
Babels grundpelare och vårdnadshavare har dammat av både skivspelare och skivor för att bjuda på gamla klassiker och nya favoriter. De vurmar främst för house och techno men det enda vi egentligen vet är att de kommer att spela dansant så in i helvete!

VAD: Babel All Stars firar 8 år! – Baba Stiltz m.fl.
NÄR: Lördag 10 september, kl 23:00-04:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 120 kr
ÅLDER: 20 år. 18 år med förköpsbiljett.
SPOTIFY: Baba Stiltz