190216 : Mix Musik pres. Apolonia (SE) LIVE – Smygsläpp & 10-årsjubileum

Apolonia spelar balkanmusik som flörtar med reggae och ska, som i sin tur leker med smäktande valser och dansar med latinorytmer. Med andra ord, glad och medryckande musik i bästa malmöanda! Nu släpper de sitt tredje album ”Vilka Dom?” samtidigt som gruppen firar 10-årsjubileum.

APOLONIA (SE)
Allt började med att Ida Gustafsson, sångerska och bandledare, letade efter en inneboende på Blocket och Helga Asgeirsdottir flyttade in. Båda är musiker med en lust att spela dansant, energifylld musik. Ett tu tre, 9-mannabandet Apolonia var sjösatt med en kreativ explosion, som resulterade i turnéer, två album och flera familjeföreställningar. Förutom den lustfyllda musiken är låttexterna på svenska och tar upp frågor om genus, utanförskap och naturligtvis kärlek. En ny subgenre är skapad, som Apolonia själva har döpt till balkanprogg.

Det nya albumet bär på Apolonias signum, livlig musik från jordens alla hörn och texter som på olika sätt belyser det som skaver och tär på människan i dagens samhälle. Ida Gustafsson säger: ”Om vi med musiken kan så ett frö av förståelse som kan växa sig till ett engagemang så har vi verkligen lyckats.” På Babel kommer flera gästmusiker bidra med en smula nostalgi, men framför allt ge järnet på scenen. För detta är svensk folkmusik-balkan-vispoprock-sväng!
https://www.apolonia.se/

På scen
Ida Gustafsson – sång, ak gitarr
Per Nilsson – el-gitarr
Hugo Gerdmar – Dragspel
Göran Abelli – trombon
Helga Asgeirsdottir – fiol/kör
Niklas Larsson – trummor
Anne Marte Eggen – elbas

VAD: Mix Musik pres. Apolonia (SE) LIVE – Smygsläpp & 10-årsjubileum
NÄR: Lördag 16 februari, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 140 kr, medlem 100 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 140 kr, medlem 100 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Apolonia


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.