160303 : Legshaker & National pres. Babian (SE) & The Baboon Show (SE) LIVE

Det blir dubbel dos av magnifik rock när Babian & The Baboon Show ställer sig på Babels scen. Förbered er på ett sanslöst ös.

BabianBABIAN (SE)
Babian är ett svenskspråkigt rockband med nio år på nacken. Musiken har sedan det P3-guldnominerade debutalbumet utvecklats från skitig garagerock till att också innefatta influenser från allt mellan världsmusik, folkrock och psykedelia. Med originella texter, nerverna på utsidan och en fantastisk liveshow har Babian etsat sig in i den svenska musikhistorien. Bandet har turnerat flitigt med de tre albumen ”Fullproppad, listtoppad, livrädd och uppstoppad” (2009), ”Hälften dör av fetma” (2010) och ”Heja dom som vinner” (2012), samt uppmärksammats för julsingeln “Kärlek i paket”.

Det senaste året har killarna jobbat på sitt fjärde fullängdsalbum som kommer spelas in i januari 2016. Babian har aldrig varit sugnare på att testa sina nya låtar inför publik!
https://www.youtube.com/watch?v=d_bG2gkJr-g

The Baboon ShowTHE BABOON SHOW (SE)
The Baboon Show kommer äntligen tillbaka till Malmö! Bandet har haft fullt upp under 2015 med att turnera runtom i Europa och har även hunnit med att släppa hyllade albumet ”Havana Sessions”. Titeln är en anspelning på det faktum att plattan faktiskt spelades in just i Havanna på Kuba under mars månad. Detta gäng slår dock inte av på takten och alldeles snart är därför deras åttonde studioalbum ”The World Is Bigger Than You” färdigt. Detta nya verk släpps den 4 mars 2016 – alltså dagen efter det här giget.

Albumet kommer därför att finnas alldeles nypressat på plats, så missa inte chansen att bli en av de allra första som köper. Förbered er på ett sanslöst ös!
https://www.youtube.com/watch?v=LrXr1tXHZc8

DJ: MARTIN GUSTAFSSON
Kvällens arrangör Martin Gustafsson står själv bakom skivspelarna denna gång, vilket borgar för det mesta av det bästa för att rama in kvällen på bästa sätt.

VAD: Babian (SE) & The Baboon Show (SE) LIVE
NÄR: Torsdag 3 mars, 19:30, på scen 20:30.
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 120 kr
ÅLDER: 13 år