141023 : Klubb Legshaker - Imperial State Electric (SE) LIVE - Support: Grand Rezerva (SE), Death Ray Boot (SE)

Klubb Legshaker är äntligen tillbaka på Babel torsdagen den 23 oktober. Denna afton bjuds det upp till dans med Sveriges okrönte rockkung Nicke Andersson och hans hårt svängande Imperial State Electric på scen. Support för kvällen är de tungt riffande Malmöbanden Death Ray Boot och Grand Rezerva.

Imperial State ElectricIMPERIAL STATE ELECTRIC (SE)
För en svensk rockpublik behöver bandets frontfigur Nicke Andersson knappast någon närmare presentation. Denna multikonstnär har berikat musikvärlden med band som bland annat Entombed, The Hellacopters, Death Breath, The Solution och senast i raden alltså Imperial State Electric. Ett hyggligt CV. Minst sagt.

Nicke är dock inte ensam i den aktuella orkestern. Imperial State Electric är i allra högsta grad ett band bestående av fantastiska musiker, som dessutom turas om att ta över mikrofonen på senaste plattan Reptile Brain Music. Bandets basist Dolf de Borst (som även spelar i The Datsuns) sjunger exempelvis lead på första singeln – titelspåret Reptile Brain. Gitarristen Tobias Egge (tidigare i The Objects) tar över micken och står i fokus med grym sång på Stay The Night. Som om inte detta vore gott nog backas dessa herrar upp av Tomas Eriksson (tidigare i Captain Murphy) som utan tvekan är en av landets absolut bästa rocktrummisar.

Imperial State Electric är alltså ett ovanligt samspelt och unikt gäng. Något som även en recensent poängterade efter en av bandets festivalspelningar: ”Det här är det bandet som har de mest kompetenta musikerna i hela landet. Samtliga fyra medlemmar kan sjunga, köra och traktera inte bara sina egna, utan även de andra medlemmarnas, instrument med kirurgisk precision och en omisskännlig känsla för överjordiskt sväng” (Rocknytt). Det är bara att hålla med. Låt oss därför lyfta taket på Babel denna torsdag, för det är såhär rock’n’roll är menat att låta!

GRAND REZERVA (SE)
Grand Rezerva är Malmöbandet som sedan starten 2009 sakta men säkert gått från klarhet till klarhet och metodiskt byggt upp sitt sound och sitt rykte som ett av stans bästa liveband. Redan 2010 kom första lyftet med över 5000 sålda exemplar av singeln Badlands, varav de flesta i USA. Därefter har de spelats flitigt på ett antal radiostationer i USA med fokus på hårdare rock, vilket är ganska ovanligt för ett svenskt band utan ett stort skivbolag i ryggen.

I samband med att de i februari 2013 släppte sin första fullängdare 48 Laws ledde denna uppmärksamhet till att bandet blev inbjudna att spela på det välkända rockhaket The Flat i Brooklyn, NYC. En dröm för Grand Rezerva som naturligtvis gav mersmak. Bandets spelningar på hemmaplan är sällsynta, så passa på att avnjuta deras massiva tunggung. Kvällen till ära ryktas det att de kanske dessutom släpper en sprillans ny singel! Vem vet…

DEATH RAY BOOT (SE)
Death Ray Boot är en trio som bildades 2011 i Malmö. Med ena foten i tidig 70-talspunk och den andra i modern amerikansk rock och stoner har de ett sound som inte är särskilt frekvent på denna sidan av Atlanten. Lägg dessutom till att de tre skäggprydda, denimklädda hjältarna är som gjorda för att stå på scen så bör du ha bilden klar för dig.

Det utlovas därmed en spektakulär liveshow som kan liknas vid en traktor tankad med öl och distade gitarrer! Lite som att Iggy Pop skulle joina Queens Of The Stonage, som i sin tur skulle jamma loss med Eagles Of Death Metal. Ja, du fattar ju redan nu att du vill se detta. Kom i tid.

DJ – Martin Gustafsson
Bakom skivspelarna står kvällens arrangör Martin Gustafsson (Musiker Mot Rasism, Twist Action Heroes, Klubb Beggars Banquet m.m.) som lovar att bjuda på det mesta av det bästa från sin digra skivsamling. Det här kommer bli festligt!

VAD: Klubb Legshaker – Imperial State Electric (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Torsdag 23 Oktober, 19:00, på scen 20:00
SUPPORT: Grand Rezerva (SE), Death Ray Boot (SE)
FÖRKÖP: 180 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 180 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: imperialstateelectric.se, facebook.com/imperialstateelectric
SPOTIFY: Imperial State Electric, Grand Rezerva, Death Ray Boot