200904 : Rama Lama & Hygge pres. Steve Buscemi's Dreamy Eyes + Julia Rakel + Guds pengar (SE) LIVE

Hygge – Det är lokalt, det är nära och det är framförallt riktigt goa konserter. Malmös goaste indieklubb! 

STEVE BUSCEMI’S DREAMY EYES (SE)
Bakom det något märkliga namnet Steve Buscemi’s Dreamy Eyes gömmer sig ett av Sveriges allra mest lovande indieband. Sedan debuten för tre år sedan har man ständigt tagit nya kliv och den 14 februari är det dags för bandets största hittills när man släpper det efterlängtade debutalbumet ‘Sweetie’ via Rama Lama Records.

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes bildades efter att basisten Tilde twittrade ut att hon och sångerskan Siri var uttråkade och letade bandmedlemmar. Gitarristen Elias svarade, tog med sig trummisen Edvin och bandet har sedan dess charmat fler och fler med sin dynamiska indiepop och energiska liveframträdanden, Aftonbladet Musik menar att “få betyder lika mycket för svensk indiepop just nu”.
Facebook / Instagram / Twitter
Spotify / Youtube / BandcampJULIA RAKEL (SE)

Umeåbördiga Julia Rakel är en Malmöbaserad musiker och producent som i början av 2019 debuterade som artist med ‘PDFILWM’, av HYMN kallad en “lo-fi pärla”. Under våren släpptes andra singeln People, en cynisk låt om ytliga bekantskaper. Den första samlingen låter av hennes säregna sovrumspop avtäcktes i sin helhet i mars med den sex spår långa debut-EP:n indie fEElz via Rama Lama Records (Melby, Kluster, Chez Ali mfl.) Släppet har av Festivalrykten beskrivits som “en av årets bästa svenska debuter”. I juni släpptes senaste singeln ”Summer hit”, en deppig låt med längtan efter bättre tider och för tillfället jobbar Julia Rakel på en kommande EP som är att vänta under 2020.

Debut-EP:n indie fEELz är en sex spår lång skapelse som Julia själv beskriver som ett släpp där hon med “ironi, trummaskiner och allt för många körstämmor” försökt beskriva olika former av relationer vi människor har till varandra och oss själva. Låtarna behandlar universella ämnen som den forcerade bekantskapen, kärleken, ångesten i att inte bli förstådd, förhållandet till sitt eget ego och vänskapen.

GUDS PENGAR (SE)
Guds Pengar har senaste åren varit en av Malmöscenens bäst bevarade hemligheter. Med en egenutgiven EP och bejublade livespelningar har den skiftande konstellationen, med Evelina Nerstrand och Olof Strid som fasta punkter, byggt upp en kultaktig status på den blomstrande Malmöitiska indiescenen. Under slutet av 2019 signade man med Rama Lama Records och tog första steget ut i världen från Malmös undergroundscen med den officiella debutsingeln Borttappad som lovordats av bland annat P3 & DN. Under våren väntar bandets debutalbum och nästa singel avtäcks i mitten av februari.

Debutsingeln Borttappad förmedlar det energiska, skeva och melodiska soundet som gör att det är svårt att släppa Guds Pengar så fort du berörts av deras musik. Med en grund i ett klassiskt svenskt punkigt indierock-sound kompletterar man det raka med en komplexitet som gör att bandet sticker ut och varje repeterad lyssning belönas. Guds Pengar är Evelina Nerstrand (Eveliina Pink m.fl.), Olof Strid, Liam Amner (Hey Elbow m.fl.) samt Anton Jansson (Brigaden m.fl.)

VAD: Rama Lama & Hygge pres. Steve Buscemi’s Dreamy Eyes (SE) LIVE
NÄR: Fredag 4 september, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 100 kr, student 80 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 100 kr, student 80 kr
ÅLDER: 13 år


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.