200208 : Efterklang (DK) LIVE - Support: Kristín Anna (ISL)

Efterklang är tillbaka. Sju år efter deras senaste album är den hyllade danska trion på nytt aktuella. Den 20 september släpps deras femte studioalbum ”Altid Sammen”. Med det i ryggen återvänder de äntligen till Sverige.

EFTERKLANG (DK)
Ända sedan 2004 års debut ”Tripper” har Efterklang varit konstant hyllade för sin experimentlust. ”Altid Samman” utgör inget undantag. Det är ett lika djärvt och ambitiöst album som föregångaren ”Piramida”. Men den här gången har trion gjort en kreativ U-sväng genom att väva in barockinstrumentering i bandets luftiga och djupa ljudbild.

Efter att ha turnerat med ”Piramida” tog Efterklang egentligen en paus. Men Casper Clausen, Mads Brauer och Rasmus Stolberg fortsatte ändå att arbeta ihop – fast med andra projekt. Tillsammans med kompositören Karsten Fundal skrev de operan ”LEAVES, The Colour Of Falling”. De passade även på att starta ett helt nytt band: Liima.

Men det var ett annat sidoprojekt – då de bjöds in av den belgiska ensemblen B.O.X för en gemensam konsert – som fick trion att börja arbeta som Efterklang igen. De blev inspirerade av sättet som B.O.X placerar orkestrering hämtad från barocken i en helt ny kontext. Inspirationen växte sedan till att utgöra grunden som nya ”Altid Sammen” vilar på.

En lång väntan är snart över. Först ny skiva, sedan blir det tre nya högtidsstunder då Efterklang kommer till Sverige.

KRISTÍN ANNA (ISL)
Kristín Anna startade sin musikbana i bandet múm. 2006 lämnade hon bandet och flyttade till New York för att göra konstnärlig, pianobaserad, electronica som Kría Brekkan!

Våren 2019 är släppte hon “I Must Be The Devil” med låtar hon skrivit mellan 2005-2017. Skivan är inspelad tillsammans med Kjartan Sveinsson från Sigur Rós!

Kristín Anna har spelat sin musik på The Barbican in London, The Kitchen and The Stone in NYC, at Big Ears-, Eaux Claire-, och PEOPLE Festival.

VAD: Efterklang (DK) LIVE
NÄR: Lördag 8 februari, 19:00, på scen 19:45
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Kristín Anna (ISL)
FÖRKÖP: 270 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Efterklang, Kristín Anna


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.