191206 : Neostalgia pres. Die Krupps (DE) LIVE - Support: Viral (US) + Manntra (CRO)

Äntligen är legendariska Die Krupps tillbaka i Malmö! Med ett nytt album i antågande och bättre än någonsin!

DIE KRUPPS (DE)
Kritiker och fans över hela världen hyllar dem som pionjärer inom elektronisk musik såväl som inom industri-genre. Vid sidan av artister som Einstürzende Neubauten, Kraftwerk och Rammstein har de influerat ett brett spektrum av musiker inom många olika genrer.

Med stor experimentlusta har deras sound utvecklats från lekful industri till synthpop, från synthpop till tung EBM och från EBM till industri. Med albumen “Volle Kraft Voraus” och “Entering the Arena” gjorde de sig ett namn, över stora delar av världen, med sin karakteristiska hårda, men samtidigt melodiösa, elektroniska musik.

Med albumet “I” från 1991 chockade de både kritiker och fans genom att lägga hårda gitarr-riff till de elektroniska melodierna och tunga basgångarna. Det var en av de tidigaste bidragen till genren Industrial Metal som Die Krupps, Nine Inch Nails och Ministry låg i framkant för.

Med framgångrika albumen “II – The Final Option”, “The Final Remixes”, “III – Odyssey of the Mind” och “Paradise Now” (som inte var numrerad men den faktiska IV) och “V – Metal Machine Music” har de fortsatt legat i framkant av genren.

Nu har Die Krupps oljat upp maskinen igen och senare i år släpps ett nytt album! Då är Die Krupps äntligen tillbaka på Babel och bättre än någonsin.

VIRAL (US)
Med influenser från industri, metal, EBM, synth och hiphop skapar Viral, från Los Angeles, något nytt och helt eget! Ett virus som kommer att sprida sig massiv, viralare än någonting annat ni skådat och hört!
https://www.facebook.com/virallosangeles

MANNTRA (CRO)
Mannra kör industri-metal inspirerat av folkmusik med gotisk atmosfär! Med nysläppta Oyka! rör de sig mellan traditionella instrument och moderna riff för att skapa något helt eget.
https://www.facebook.com/ManntraOfficial/

VAD: Neostalgia pres. Die Krupps (DE) LIVE
NÄR: Fredag 6 december, 19:00, på scen 19:45
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 240 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 240 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Die Krupps


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.