190828 : HYGGE pres. Carlos Atlantis + Martin Månsson Sjöstrand Trio

Älskar du också att gå på spelningar med dina bästa kompisar, ta en öl och ha det riktigt gött? Perfekt, då är klubben HYGGE allt du behöver i livet! Det är lokalt, det är nära och det är framförallt riktigt goa konserter. Ta med dina polare och lev lite!

CARLOS ATLANTIS
Har du lätt för att minnas? Det har inte Carlos Atlantis. Men med en en stark rytmisk drivkraft och en outsinlig energi återskapar bandet ändå stämningar från utopiska drömmar i okända landskap. Och Haninge. Skeva kontrapunktiska gitarrer och texter som rör sig i ett växelspel mellan det sakrala-finstämda respektive det absurda-neurotiska är ytterligare kännetecken för gruppen.

Musiken har beskrivits som en obesvarad kärlek till Björn Skifs men mer uttalade musikaliska influenser finns i band som Grizzly Bear, Talking Heads och Pixies.

MARTIN MÅNSSON SJÖSTRAND TRIO
Martin Månsson Sjöstrand Trio har spelat sedan 2008 men historien går längre bak än så. Turbine Powered Heroes härjade runt millennieskiftet och lyckades på någon vänster bland annat få en halvtimme i P3 Live och ett skivsläpp med nationell distribution (det var ju stort innan alla hade internet hemma).

En resencent beskrev musiken som ”Dick Dale på snedtripp i underlandet”. Sedan dess har inte jättemycket förändrats förutom att Hannes från Band of Joy intagit trumpallen, melodierna har blivit bättre och bredden både högre och längre.

VAD: HYGGE pres. Carlos Atlantis + Martin Månsson Sjöstrand Trio
NÄR: Onsdag 28 augusti, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
I DÖRREN: 70kr
ÅLDER: 13 år

LYSSNA: Carlos Atlantis / Martin Månsson Sjöstrand Trio
null


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.