190824 : Freak Out - Oscar Soul Experience (SE) LIVE

It’s time to FREAK OUT! Den omåttligt populära 45+ klubben Freak Out är tillbaka på Babel – denna gång med OSCAR Soul Experience!

null

OSCAR SOUL EXPERIENCE (SE)
Svenska soulbandet OSCAR Soul Experience har tagit sin egen väg och genom intensivt livespelande i Sverige, Kina och USA lagt grunden till sitt debutalbum. Eftersom de vill förbli självständiga har de själva finansierat projektet genom ihopsparade pengar och crowdfunding.Med frontfiguren Oscar Ögren i spetsen har de huserat på populära AW-baren Mr Voon i Stockholm under torsdagskvällarna hela vintern. Konceptet är inte helt olikt Blacknuss på Fasching under 90-talet med gästartister, skickliga musiker och en välvald mix av egna original och smakfulla covers som ekar ordentligt av såväl klassisk, snygg soul av Donny Hathaway och Sly & the family Stone som de mer sentida fackelbärarna D’Angelo och Allen Stone.

Förra året släpptes tre låtar för streaming, däribland Remedy som delvis är skriven av Eric Gadd och inspelad i Andreas ”Quincy” Dahlbäcks studio Durango Recording. Nu har de tagit arbetet vidare och tillsammans med välrenommerade Brady Blade gjort ett helt album på plats i USA samtidigt som de utforskar genrens rötter. Det ryktas även om assistans med mixning av Prince-bekante David Z. På låtarna kan man höra gästartister ifrån några av Amerikas mest historiska platser. Resan tog bandet till städer som Denver, Dallas, Shreveport, Lafayette och New Orleans.

Aaahh freak out! Le freak, see’est Chic. Freak out!

VAD: Freak Out
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 24 augusti, 20:00, på scen 20:30
LIVE: Oscar Soul Experience (SE)
DJ: Pace-One / Charles Sawyerr (Soul Train)
FÖRKÖP: 200 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 200 kr
ÅLDER: 45 år


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.