190517 : Crazy Lixx (SE) LIVE - RELEASEFEST - Support: Creye (SE)

Crazy Lixx bjuder in till releasefest och laddar upp för slutet på årtiondet – till ljudet av 80-talsnostalgi och den hetaste sommaren i mannaminne.

nullCRAZY LIXX (SE)
Håll i er vänner, år 1989 är här – förlåt, år 2019 är här och hårdrockshjältarna i Crazy Lixx är redo att släppa den starkaste plattan i bandets karriär.

Efter de internationella framgångarna med albumet ‘Ruff Justice’ från 2017, som bland annat innehöll de tre ledmotiven till det bästsäljande datorspelet ‘Friday the 13th – The Game’, spelade bandet allt mellan exklusiva spelningar i USA och Ryssland till heta festivalscener i Europa. Nu återvänder bandet med det definitiva rock-soundtracket till sommaren 2019.

Albumet släpps den 17e maj och kommer innehålla 10 renodlade hårdsrocksdängor som är Crazy Lixx starkaste material hittills. Singlar kommer att släppas under vårens gång och därefter följs det upp med en sista rafflande sommarfestivalsturné på 2010-talet. Den här gången siktar bandet högt!

CREYE (SE)
Malmö-bandet Creye bildades 2015 och blev efter releasen av EP:n ’Straight to the Top’ kända för sitt stora och välproducerade sound. Det ledde sedan till ett skivkontrakt med det italienska skivbolaget Frontiers Records. Bandet släppte sitt debutalbum under 2018 och fick solklara recensioner. I samband med albumsläppet åkte Creye på en kort promotionturné och spelade på festivaler i England och Sverige.

Det är modernt, det är maffigt och det är framförallt medryckande rock med inspiration från 80-talets sound och känsla.

VAD: Crazy Lixx (SE) LIVE
NÄR: Fredag 17 maj, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 100 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 100 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Crazy Lixx, Creye


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.