190322 : Klubb Näsblod pres. Västerbron (SE) LIVE - Support: Skenet Bedrar (SE) + Utflykten (SE)

Ett av Sveriges mest energiska liveband kommer till Babel! Den 22 mars står nämligen Västerbron på scen med sitt nya album ‘Flyktbeteendevetenskap’ i ryggen. Missa inte detta!

VÄSTERBRON (SE)
Västerbron är tillbaka med sitt tredje album Flyktbeteendevetenskap och bjuder därmed in till konsert. Det tiospåriga-albumet som går i punkens- och 90-talsindiens fotspår skildrar ett nytt, kallare Sverige samt “ett ordnat liv med diskmaskin”. Det är dags för ett av Sveriges mest energiska band att ta plats på scen igen – och denna gång på Babel.

Stockholmsbandet har tidigare vunnit Årets Rock på Gaffa Awards 2016, spelat hundratals spelningar och gigat tillsammans med bland annat bob hund och Hurula. Västerbron hälsar:

”I och med “Flyktbeteendevetenskap” har vi nått vår 30-låtskris. Vi har därför valt att tonsätta en uppsats – vår V-uppsats. En studie i att skjuta upp, ta tag i och analysera livets beståndsdelar. Den empiriska studien som ligger till grund för skivan saknar självklart validitet som så mycket annat som florerar runt i allas våra respektive bubblor.”

SKENET BEDRAR (SE)
Skenet Bedrar omnämns ofta som Malmös svar på Pavement – det handlar om skev fuzzrock med personlig sång på svenska. Bandet har släppt en singel och en EP, och till våren kommer debutalbumet som släpps via Kollektivet Records.

UTFLYKTEN (SE)
Utflykten spelar lekfull skånsk indiepop med influenser från band som bob hund, Philemon Arthur & the dung och Hästpojken. I slutet av 2018 släppte de sin tredje EP ’Det kommer aldrig ske’ – och efter en något kaosartad releasefest på Mässingshornet, där baren tömdes och hela bandet blev sjuka i flera veckor, står de äntligen åter på benen. Köp öl och missa inte textraden som Björns Vänner kallat ”den bästa någonsin”.

Konserten presenteras i samarbete med Blackbird Artists

VAD: Klubb Näsblod pres. Västerbron
NÄR: Fredag 22 mars, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 120 kr, student 100 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 120 kr, student 100 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Västerbron, Skenet Bedrar, Utflykten


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.