190315 : How To Dress Well (US) LIVE - Support: Loljud (SE)

Fantastiska How To Dress Well gör ett exklusivt stopp (det enda i Skandinavien!) på Babel den 15 mars.

null Tom Krell, hjärnan bakom How To Dress Well, släppte sitt femte och senaste album ‘The Anteroom’ i oktober förra året. Ett album som beskrivs som han mest personliga hittills och som, enligt han själv, är ett testamente till en 2 års-period då han gled ifrån verkligheten och in i en kosmisk ensamhet där han sedan skulle tyna bort.

Liveshowen är uppdelad i tre separata akter av oavbrutna låtsekvenser som alla behandlar det som gör How To Dress Well till just How To Dress Well – nämligen känslosam sång och lågmäld elektronisk musik. Tillsammans med detta kommer Krell att uppträda mot videokonst, som han skapat med NOH/WAVE, som kommer reagera på ljudet och utifrån det förändras.

LOLJUD (SE)
Loljud, som har jämförts med artister som The Knife, Björk och Laurie Anderson, känns igen för sitt tvärkonstnärliga och oförutsägbara förhållningssätt till elektronisk musik. Som en samlare av läten silar hon världen med en håv. Vattendroppar, radiobrus och mobilalarm fastnar i nätet. Oljud, det som bokstavligen går att plocka ur hennes artistnamn, är inte bara överraskningar som glimmar till i produktionen, utan konceptuella byggstenar som för berättelsen framåt.

Lotta Fahlén, som hon egentligen heter, är artist och producent bosatt i Malmö. Utöver till sitt soloprojekt Loljud komponerar hon med andra artister och för scenkonstföreställningar. Hon har turnerat som Maxida Märaks livemusiker och varit förband åt bland annat Titiyo, Jenny Hval och U.S. Girls. Som en av grundarna bakom det feministiska nätverket Synth Babes, samt handledare i Vem Kan Bli Producent Malmö, engagerar hon sig löpande för att inspirera och utbilda kvinnor och transpersoner inom musikproduktion och för att skapa en större representation.

VAD: How To Dress Well (US) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 15 mars, 19:30, på scen 20:30
FÖRKÖP: 170 kr, student 150 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 170 kr, student 150 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: How To Dress Well, Loljud


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.