190301 : Herbert Munkhammar (SE) LIVE - Support: Coliflower (SE) + Anahi (SE)

Nyligen kom Herbert Munkhammars första soloalbum “Vulkanen” och i vår gör han en exklusiv spelning på Babel!

HERBERT MUNKHAMMAR (SE)
Herbert Munkhammar har under 15 års tid gett ut musik i olika framgångsrika konstellationer – först i Afasi & Filthy och därefter i Maskinen och Ansiktet. Han har vunnit årets hiphop/soul både på Grammis- och P3 Guld-galan, belönats med Guldmicken för Årets liveakt och medverkat på legendaren Grandmaster Flashs låt “We speak hiphop”.

2018 inledde Herbert Munkhammar en ny fas i sin artistkarriär när han släppte sina första låtar som soloartist. Efter fyra singlar släpptes hans soloalbumdebut – “Vulkanen”. De elva låtarna är skapade tillsammans med producenterna Christian Walz och Carl Wikström Ask och behandlar ämnen som rasism, rastlöshet, retroaktiv svartsjuka och om vikten av att våga ta stora känslomässiga risker.

“- Jag har haft turen att kunna repa med mina andra band i femton år så det här kommer bli både bra och skitkul!” – Herbert Munkhammar

”Herbert ’Afasi’ Munkhammar verkar ha hittat helt rätt sedan han gick solo och vinklade in sig på något slags personlig r’n’b-pop.”… ”Det är nostalgiskt, nyktert och inte minst ofta halsbrytande fyndigt.” – Aftonbladet

”Den mångfaldigt prisbelönta artisten, vars låtar har över 220 miljoner streams på Spotify, är som soloartist betydligt personligare än tidigare.” – GAFFA

COLIFLOWER (SE)
Coliflower är ett nystartat independent rapkollektiv baserat i Malmö, allt är egenproducerat och strävar efter att vara ett unikt och eget sound genom att blanda flera olika genrer och influenser. Var beredd på gungande beats och explosiva verser när det taggade gänget står på scen.

ANAHI (SE)
Malmö-sångerskan Anahi kompletterar kvällens line-up med sina karismatiska och fängslande RnB-röst. Hennes karriär startade med att hon gjorde ett gäng covers på bland andra Adel, Amy Winehouse och Lauryn Hill. För drygt ett och ett halvt år sedan började hon skriva sina egna låtar och under hösten 2019 kommer äntligen hennes debutsläpp.

’’Jag kommer från ett hushåll där det alltid har dansats och lyssnat på oändligt mycket musik. Jag har sjungit så länge jag kan minnas och min pappa var mig största musikaliska inspiration. Allt jag kan är tack vare honom.’’ säger Anahi.

VAD: Herbert Munkhammar (SE) LIVE
NÄR: Fredag 1 mars, 20:30, på scen 21:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 180 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 180 kr
ÅLDER: 18 år
SPOTIFY: Herbert Munkhammar, Maskinen, Afasi & Filthy, Ansiktet, Grandmaster Flash feat. Afasi, Coliflower


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.