181130 : Klubb Näsblod pres. Rome Is Not A Town (SE) + Tyred Eyes (SE) LIVE - PREMIÄR

Rome Is Not A Town kommer till Klubb Näsblod med sina skränigt hypnotiserande gitarrer. Influenser från Nirvana och PJ Harvey till Placebo och posthardcore som Fugazi.

ROME IS NOT A TOWN (SE)
Rome Is Not A Town från Göteborg debuterade 2015 med den ensidiga vinyl-7-an ”Stupid”, som följdes av fler singlar och EP:n “Careful Like You Cared”. Debutalbumet, “It’s a Dare” släpptes på Startracks 2017 och blev med sin larmiga indierock snabbt en favorit för alla med kärlek till noisefyllda gitarrer och furiöst driv. Skivan hyllades i svensk och internationell press, och bandet belönades bland annat med tre stycken nomineringar till Gaffa-priset.

Under 2018 har bandet varit ute på en ständigt pågående turné som bland annat inkluderat framträdanden på SXSW i Austin, TX, Roskildefestivalen, Xpo North, Malmöfestivalen, Liseberg, samt ett flertal Tysklandsdatum och support-gig till Thåström och Hellacopters.

Under hösten arbetar bandet med material till nästa album och gör parallellt ett antal väl valda spelningar i Sverige och Tyskland.

TYRED EYES (SE)
Det har varit tyst om indiebandet Tyred Eyes sedan det ambitiösa kortfilmsprojektet Arms 2015 men nu är de tillbaka! I november 2018 kommer nya singeln som är det första smakprovet från albumet som släpps nästa år.

Tyred Eyes har breda och spridda influenser och bandet har sedan starten 2009 alltid försökt hitta nya vägar för att utveckla musiken. Det nya albumet har spelats in i Welfare Sounds Studios i Göteborg av producenterna Olle Björk och Per Stålberg. Inspelningen har pågått vid olika sessioner sedan 2016 och det nära samarbetet med producentduon har nu resulterat i ett album som visar upp ytterligare nya sidor hos Tyred Eyes.
https://www.facebook.com/tyredeyes/

Konserten presenteras i samarbete med Blackbird Artists

VAD: Klubb Näsblod pres. Rome Is Not A Town (SE) + Tyred Eyes (SE) LIVE
NÄR: Fredag 30 november, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 120 kr, student 100 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 120 kr, student 100 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Rome Is Not A Town


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.