181006 : Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb (SE) LIVE - Support: Röru Döru (MÖ)

Den 6 oktober kommer Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb till Babel med sin norrländska inlandsrock. Fantastiska vardagsbetraktelser i bluesig tradition.

JOHAN AIRIJOKI & MALMFÄLTENS ROCKKLUBB (SE)
Ponera att Blues i stället för södra USA och mörkhyade bomullsarbetare i stället hade härstammat från Norra Sverige och köldbitna gruvarbetare. Då hade Johan Airijoki varit genrens stora namn, och i stället för Lead Belly’s Black Betty hade genrens epos kanske varit “Tomtebloss” eller “Vissa saker måste brännas”. Det här är så klart en ren fantasitanke. Genren hade med råge firat sin 100årsdag när Johan Airijoki började skriva musik så i stället för att skapa en ny genre helt från grunden fick han utveckla den redan befintliga Bluesen till sitt egna uttryck. Låt oss kalla det för Inlandsrock!

I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier hörs ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen efter en blöt kväll. Och om man lyssnar riktigt noga bakom hans starka röst som skulle kunna få en arena att kännas intim så kan man nog höra en varm brasa uppe på ett fjäll eller kanske en malmtruck som jobbar oförtrutet för att försörja alla de som väljer den enkla vägen och flyttar till Stockholm.

EPn “Jag tror det handlar om att” skapades i samarbete med The Tallest Man On Earth och följdes upp av en turné med fullsatta konsertlokaler runt om i landet. I April 2017 släppte Johan sitt andra soloalbum “Allting kommer att bli bra”, ett album som rosades av kritiker och publik. Redan nu, drygt ett år senare är han tillbaks med albumet “En blyg viol” som har hyllats av så väl kritiker som publik.

För instrumenthanteringen står fortfarande polarna i Malmfältens Rockklubb.

RÖRU DÖRU (MÖ)
Röru Döru är värmlandssonen Axel Haglunds soloprojekt som tog sin början i slutet av förra året. Genom de ocensurerade texterna tar han oss från ett nästan bortglömt Karlstad, genom ett stökigt Göteborg, till Malmös nätter, misstag och eufori. Det läggs inga fingrar emellan.

Gillar du Det Stora Monstret, Riga Tiger och Markus Krunegård kan nog även detta falla dig i smaken!
https://www.facebook.com/rorudoru/

VAD: Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb (SE)
NÄR: Lördag 6 oktober, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Röru Döru (MÖ)
FÖRKÖP: 120 kr, student 100 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 120 kr, student 100 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Johan Airijoki


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.