181004 : The Primitives (UK) LIVE - Support: Mother Mink (SE)

Porter & Thorells Syndrom AB & Kulturaktiebolaget presenterar det legendariska bandet The Primitives på Babel!

THE PRIMITIVES (UK)
Med sångerskan Tracy Tracy i fronten kommer The Primitives till Sverige för en handfull spelningar i början av oktober. Bandet debuterade med kritikerrosade skivan Lovely 1988 och mega-hit singeln Crash. Med inspiration från The Byrds såväl som The Ramones som 60-talets “girl groups” bjuder The Primitives på catchy indie – pop – punk – låtar runt 2 minuters – strecket.

Bandet splittrades 1992 men återförenades 2009 och har sedan dess släppt ett par Ep´s och fullängdare varav Spin – O – Rama från 2014 av många räknas som den alternativa uppföljaren till Lovely.

MOTHER MINK (SE)
Mother Mink är ett band med rötter i Västmanland. Bandet spelar avantgardepop med inslag av pop, punk och elektronisk musik. Soundet är unikt då bland annat basen utgörs av en barytonsaxofon inkopplad till en basförstärkare.

Mother Mink är signade på Sony music Sweden och har under våren varit på tysklandsturné samt släppt sin senaste singel “Plastic ghost”. Trots bandets lekfulla och färgglada uttryck surrar det alltid ett allvar i deras musik. Låtarna handlar bland annat om miljöproblem, det urspårade konsumtionssamhället och djup innerlig kvävande längtan. Allt detta toppat med genuin och ibland hysterisk glädje.
https://www.facebook.com/mothermink/

“En färgglad kabaré av blippande pop” – Per Sinding-Larsen

“Vi är bäst på att vara förband! Vi är förbandet du aldrig glömmer. Ta din chans och gå och se oss billigt. Nästa gång vi lirar kanske biljetterna är svindyra.” – Fanny Wistrand, sångare i Mother Mink.

VAD: The Primitives (UK) LIVE
NÄR: Torsdag 4 oktober, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Mother Mink (SE)
FÖRKÖP: 395 kr + förköpsavg. på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 450 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: The Primitives, Mother Mink


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.