180310 : Scraps of Tape (SE) LIVE - RELEASEFEST + I Love Your Lifestyle (SE) + Bells Fell Silent (SE)

Scraps of Tape släpper nytt och är tillbaka på Babel för att fira med en fascination för noise, plågsamma melodier och postrock sammansmält med hardcore.

SCRAPS OF TAPE (SE)
Scraps of Tape. En kvintett som alltid och hela tiden gått från klarhet till klarhet. Det finns inga tabun eller musikaliska hinder som kan stå i vägen för detta band, ett av de allra bästa i Sverige. Det är ett vansinne, det sjätte, som sköljer över oss. Var inte rädd, våga omfamna det.

Scraps of Tape såg dagens ljus 2001. Redan då kunde man skönja det vackra i mixen som utgjorde de tidiga utgåvorna i bandets katalog, en fascination för noise, plågsamma melodier, gudalik postrock sammansmält med hardcore. I en stor smältdegel. Och alltid med hjärtat på kavajslaget.

I LOVE YOUR LIFESTYLE
Malmö och Göteborgsbaserade I Love Your Lifestyle har med sin charmiga och euforiska emo-pop gjort bejublade spelningar runt om i världen. Genom att ta det lekfulla ur amerikansk 90-tals-indie och blanda upp det med en stor portion tekniska gitarrslingor och melodier som sätter sig direkt efter första lyssningen låter de som alla band du gillar på samma gång.

Efter att ha spenderat stora delar av höst- och vintersäsongen med att spela in uppföljaren till debutalbumet We Go Way Back är de nu tillbaks och på scen med en massa nytt material.
https://www.facebook.com/ILoveYourLifestyle/

BELLS FELL SILENT
Nybildade Malmöbandet Bells Fell Silent har under hösten spelat in sitt debutalbum, som släpps under 2018, i ett torp utanför Älmhult. Redan på nyårsafton smygsläpptes låten ”New Year”.

Bells Fell Silent består av Gustav Sigala Haggren och Niklas Hegfalk. Gustav Sigala Haggren är också motor i indiefolkbandet Case Conrad. Han har medverkat på samlingsskivor med J. Tillman, Fleet Foxes och The Be Good Tanyas och startade sin musikaliska bana med folkkollektivet Gustav and the Seasick Sailors. Niklas Hegfalk lanserade förra året musikprojektet M/S Panama. Han har tidigare varit gitarrist i Long Long Showers och gett ut musik som Mountain Low.

“Tystnaden som uppstår på torget efter att klockorna har klingat ut. Det mellanrum som uppstår innan livet återigen ska ta vid. Ungefär där befinner sig musiken: mellan det som varit och det som ska komma, mellan det inklingande och det utklingande.” – The Bells Fell Silent
http://facebook.com/bellsfellsilent
http://soundcloud.com/bellsfellsilent

VAD: Scraps of Tape (SE) LIVE – Releasefest
NÄR: Lördag 10 mars 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: I Love Your Lifestyle (SE) + Bells Fell Silent (SE)
FÖRKÖP: 100 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 100 kr, student 90 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Scraps of Tape, I Love Your Lifestyle


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.