170527 : Albin Gromer (SE) LIVE - Support: Sunjatha (MÖ)

Albin Gromer är tillbaka med sin organiska och poetiska soul! Den 27 maj ser vi honom äntligen på Babels scen igen!

ALBIN GROMER (SE)
Malmö-baserade Albin Gromer är tillbaka efter 5 års tystnad. Efter att ha introducerats inför musikbranschen på P3-Guld-scenen 2011, en turné med Timbuktu och debutalbumet Album året därpå dröjde det inte länge innan kritikerkåren hyllade Albin Gromer för att ploga vägen för en ny svensk soulrenässans. Om förra albumet var en symbios av R&B, elektronisk soul och pop, med spår som “Tillsammans” och “Här inne hos mig” är det kommande materialet mer organiskt, poetiskt och existentiellt.

Uppföljaren ‘Albin Gromer presenterar: Narren’ släpps den 21 april. Precis som förra gången har Albin skrivit och producerat allt själv. Inspelningarna har inneburit flertalet vändor i olika studios med levande stråkar, basklarinett, gitarrer och akustiska trummor. Slutresultatet är åtta låtar där Albin helhjärtat bjuder in till en berättelse där han vänder och vrider i de inre rummen!

SUNJATHA (MÖ)
Sunjatha har florerat i Malmös uteliv under en längre tid. Ni kanske har sett honom som sångare i bandet Urban Ninjas, eller hört hans röst på någon av Trappmusiks refränger. Nu har Sunjatha valt att satsat på solokarriären.

I december så släppte han sin debut-EP ”Mitt namn är Sunjatha”. EPn, producerad av Daniel Stengård, är en något mörkare skapelse än det som vi hört från honom tidigare.

VAD: Albin Gromer (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 27 maj, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: Sunjatha (MÖ)
FÖRKÖP: 190 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 190 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Albin Gromer, Sunjatha