170429 : Solen (SE) LIVE - Support: Marcus Norberg and the Disappointments (SE) + Juste Splint (SE)

Med två hyllade nya singlar och ett album i antågande så längtar alla efter att se ett av Sveriges bästa band (nya Kent?!?!), Solen live.

SolenSOLEN (SE)
Solen är ett vanligt band. Bildat i en helt vanlig stad. Solen tampas med vanliga problem. Tycker borta är bra men att hemma är bäst. Att fredagar är härliga och söndagar väldigt jobbiga. Solen skriver vanliga låtar. Drömmer vanliga drömmar. Ibland blir Solen för full och somnar på bussen hem kl 23. Oftast dricker dock Solen efter sin förmåga och kommer hem vanlig tid.

Med tanke på denna övergripande karaktärslöshet och fullkomliga allmängiltighet är det lätt att fråga sig varför Solen ens finns. Solen har nu funnits i över fem år och är nu dessutom på väg att släppa sitt tredje album. Behövs det verkligen en till skiva av Solen? Förmodligen inte men det spelar ingen roll för skivan kommer släppas ändå. Och om skivan ändå släpps är det lika bra att lyssna för annars vore det slöseri vilket Solen precis som alla andra tycker är onödigt och ansvarslöst.

Vem vet. Kanske fyller ändå Solen någon slags funktion. Ibland spelar Solen live och då får folk en bra ursäkt till att dricka öl. Solen ger ibland ut LP-skivor som vissa tycker om att samla på. Och visst händer det att Solens medlemmar ibland får tillfälle att känna sig lite speciella.

Kanske är det gott nog.

MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS (SE)
I maj släpper Adrian Recordings och Rundgång Rekords tillsammans ett soloalbum med en av de mest utmärkande figurerna i den myllrande Malmöitiska musikscenen.

Marcus Norberg känner vi igen från band som YAST, Nightmen och Toi Let och nu kommer hans soloskiva. Först ut var singeln “Take it to the Grave” som släpptes den 24 februari.

JUSTE SPLINT (SE)
De har beskrivits som en blandning av Hanson och Alanis Morissette fast på svenska. Men också som smygexorsister. Vilka är de? Tittar i ögonen, och ler, verkar inte synka med den noir-liknande samtiden.

Med ena foten i Stockholm, andra i Malmö och med några uppehåll i Los Angeles och Mexico låter de ungefär så, LA-kultfilmversionen av soundtracket till Ica i Rutan.

Kollektivet Records släpper i alla fall både Juste Splints första och andra EP under 2017, så snart får vi kanske klarhet.

VAD: Solen (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 29 april, 19:00, på scen 20:00
SUPPORT: Marcus Norberg and the Disappointments (SE) + Juste Splint (SE)
FÖRKÖP: 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 120 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Solen