170415 (1) : The Dahmers (MÖ) + Andy The Band (MÖ) + HJELLE (MÖ) LIVE - RELEASEFEST

The Dahmers släpper nytt album och firar det med en rejäl releasefest på Babel!

The DahmersTHE DAHMERS (MÖ)
En mutation av punkens primitiva energi, blixtrande rockgitarrer och 60-talets pop. Med melodier som suger sig fast likt en blodigel på hjärnan och texter som tagna ur Dario Argentos filmer så är The Dahmers ett Frankensteins monster av rockmusik. – Sedan debutalbumet “Demons” 2014 har bandet hunnit sprida skräck från allt mellan Luleå i norr till småhålor i centraleuropa. Den 24 mars släpps andra albumet “In The Dead Of Night” på Lövely Records och det ska firas med partaj på Babel. Det kommer bjudas på både gammal och ny dansant garagerock så gör dig redo för The Dahmers knivskarpa och adrenalinfyllda show.

AndyANDY THE BAND (MÖ)
Andy Dahlström, som även spelar i Satanic Surfers, Sista Sekunden och Terrible Feelings (RIP), har startat ett soloprojekt där han sjunger lead vocals för första gången. Utöver det spelar han gitarr och försöker se cool ut. Med sig på bas har han Kajsa Holmström, och på trummor Andréas Almqvist eller Julian Guedj.

Musiken har sina rötter i Beatles med den där punkiga edgen som en punkare aldrig kan tvätta bort.

HjelleHJELLE (MÖ)
När Bäddat För Trubbel tog pappaledigt under 2015/2016 fortsatte sångaren och huvudsakliga låtskrivaren Hjelle att skriva låtar i sitt vanliga tempo. Dessa tog han sedan med till den öde replokalen för att ge sig på att själv spela in. På skivan spelar han alla instrumenten själv men när låtarna ska framföras på scen så drar han ihop en jazztrummis (Fidde), en countrybasist (Piffe) och en poporganist (Kristell) för att behålla ljudet av nonstop risig rock. Det sägs att rockbandet Kent sagt att deras musik låter som ett fylligt rödvin. I så fall låter Hjelles solodebut som en iskall Tingsryd 2.8%.​

VAD: The Dahmers (MÖ) + Andy The Band (MÖ) + HJELLE (MÖ) LIVE – RELEASEFEST
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 15 april, 19:00, på scen 20:00
FÖRKÖP: 100 kr (inkl. förköpsavg.) på emues.com
I DÖRREN: 100 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: The Dahmers, Hjelle