170413 (1) : Timber Timbre (CAN) LIVE - Support: Miranda (SE)

Timber Timbre är tillbaka med nytt album och den 13 april är det dags att köra live på Babel!

Timber TimbreTIMBER TIMBRE (CAN)
Timber Timbre är ett kanadensiskt folkrockband med kärnmedlemmen och sångaren Taylor Kirk i centrum. Deras folkliga blues för tankarna till Twin Peaks mörka skogar och den gamla västerns karga slätter. Det är mörkt och ensligt men utan misär och ondska. Taylor Kirks härligt släpiga stämma fyller den jordnära musiken med en sorts dov värme som verkligen får oss att trivas på dessa mörka platser som Timber Timbre för oss till. I skräckblandad förtjusning hamnar vi på en plats mellan dröm och mardröm som vi aldrig vill lämna.

Den 7 april släpps nya albumet “Sincerely, Future Pollution” på City Slang och veckan efter står de på Babels scen!

MIRANDA (SE)
Miranda gör melankolisk pop till piano, distade elgitarrer och drömlika synthslingor. Melodiöst, med en KateBush-lik lekfullhet och en rakhet som från 90-talets PJ Harvey griper hon tag i publiken.

Miranda är uppvuxen i Malmö men flyttade som 18-åring till Berlin där hon haft sin musikaliska bas sedan dess. Förra hösten släppte hon debut-EPn “Danger” på Berlinbaserade Osthafen recordings.
http://facebook.com/mirandaofficialmusic/

VAD: Timber Timbre (CAN) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Torsdag 13 april, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: Miranda (SE)
DJs: Erik Mellerstedt & Nopan (Nightmen, Toi Let, Marcus Norberg & The Dissapointments m.m.)
FÖRKÖP: 180 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 190 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Timber Timbre