170311 : Black Milk & The Nat Turner Live Band (US) LIVE - Support: Sabotage & Don Carlsson (SE)

Missa inte när en av vår tids starkaste producenter, rappare och musiker, Black Milk, och hans band kommer till Babel den 11 mars!

Black MilkBLACK MILK & NAT TURNER LIVE BAND (US)
Black Milk är en mästare på beats och rytmer känd för sina perfekta produktioner, insiktsfulla texter och magiska liveframträdande. Långt från den typiska rapakten har han alltid lagt till nya sound och stilar till sin repertoar samtidigt som han samarbetat med en eklektisk mix av artister som till exempel Jack White, Robert Glasper och så klart egna bandet Nat Turner.

Som producent har Black Milk dominerat Detroit i över ett årtionde och arbetat med dess hetaste artister som bland annat Danny Brown och legendariska Slum Village. Med ett helt gäng soloalbum i bagaget släppte han under 2016 “The Rebellion Sessions” och “Sunday Outtakes” som hyllas världen över.

Missa inte när en av vår tids starkaste producenter, rappare och musiker kommer till Babel den 11 mars!

SabotageSABOTAGE & DON CARLSSON
Sabotage har varit aktiv på den svenska hiphopscenen i flera år och har ett flertal släpp, spelningar och rap-battles bakom sig. Sabotage ingår i den debutaktuella gruppen Djungeln. Har supportat bl.a. Royce Da 59, M.O.P, Looptroop Rockers, Damn!, Cunninglynguists och Mwuana. Under fler års tid var han varit medlem i det danska hiphopbandet Novo Mundus där han vann pris på Gaffas tävling Starfighters på Skandebogs festivalen 2012. Sabotage har dessutom vunnit pris som bästa battlerappare på Nordic Urban Challenge i Köpenhamn 2014 samt en andraplats i Skånska mästerskapet 2016. Senaste släppen från Sabotage var EPn “Boken” och “För bäd för dig” tillsammans med Don Carlsson.
http://sabotage.nu
http://facebook.com/sabotagesupport

Producenten Don Carlsson har varit verksam på den svenska hiphop- och reggaescenen sedan sent 90-tal, inhemska såväl som internationella samarbeten under bältet. Carlsson är medlem i kollektivet Wake Up Record och medlodicartist i bandet Lide Najs. Under 2016 hann Don Carlsson bl.a. släppa hiten Som Bod Marely med General Knas, Total Recall med O-Hund och Ranto Bokgo och nu senast EPn “För Bäd för dig” tillsammans med Sabotage.
https://facebook.com/snemusik
https://soundcloud.com/doncarlsson

Presenteras i samarbete med Rome.

RomeROME
Andreas alt. Rome har under det senaste årtiondet varit involverad i så gott som allt av värde på regionens urbanscen, som dj såväl som arrangör. I dj-duon The Boom Bap står den råare hiphopen i centrum, med kollektivet Ninja Nights ligger fokus istället på funk, boogie och disco, i trion Red Light Special är det 100% slow jams och slutligen med Woohah! skapar han tillsammans med residents total rnb- och hiphophysteri under den ena fullsatta klubbkvällen efter den andra. Rome har dessutom öppnat för akter som Bilal, Miguel, MOP, Talib Kweli, Dj Premier, Raekwon, Big Sean, Ghostface, Carlou D, Mobb Deep, Freddie Gibbs, Kaah, Oddisee, Allen Stone, Estelle mfl.

VAD: Black Milk & The Nat Turner Live Band (US) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 11 mars, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: Sabotage & Don Carlsson
DJ: Rome feat. So&Such
FÖRKÖP: 180 kr (inkl. förköpsavg.), student 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 180 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Black Milk