170303 : The Tarantula Waltz (SE) LIVE - Support: Junk River (SE)

Singer-/Songwritern The Tarantula Waltz drar ut på solo-turné!

The Tarantula WaltzTHE TARANTULA WALTZ (SE)
Att Markus Svensson, mannen bakom The Tarantula Waltz, hör hemma på en scen råder inga tvivel om. Han har turnerat nästan oavbrutet i åratal och delat scen med akter som The Tallest Man on Earth, First Aid Kit, Damien Jurado och Iron & Wine. Dessutom har han blivit personligt utvald som öppningsakt på The War On Drugs Europaturné.

Efter att med 2015 års EP ”Lynx” (producerad av Kristian Matsson/The Tallest Man on Earth) lovordats av allehanda tastemakers, har tiden nu kommit för The Tarantula Waltz att släppa det efterlängtade albumet ’Blue As In Bliss’. Det nya materialet är experimenterande och luftigt nytänkande med oväntade samplingar och texter som belyser samtidens osmickrande sidor, men som ändå genomgående har en positiv, framåtskridande och hoppfull underton. Många har ställt sig i kö för att sia om en spirande framgångssaga; den senaste i raden av stora proffstyckare är amerikanska jättebloggen Consequence of Sound, som efter att ha fått höra några låtar från nya skivan spått 2017 till The Tarantula Waltz år.

Junk RiverJUNK RIVER (SE)
Malmöbaserade Junk River berättar hudnära historier inbäddade i levande och svängig folk. Med sin första självbetitlade album har de trollbundit publiken från Luleå i norr till Frankfurt i söder, och i april släpps andra albumet “Your words” (Crush & Create).

De ärligt vackra texterna på Your words handlar om att överleva depressioner och att sitta i väntrummet på könsidentitetsmottagningen. Musiken består av sirliga gitarrslingor och dragspelsmelodier sammanflätade med runtklättrande basgångar och svängiga trummor. Det går inte att undgå att bli berörd.
http://www.facebook.com/junkrivermalmo
http://junkriver.bandcamp.com

VAD: The Tarantula Waltz (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 3 mars, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: Junk River (SE)
FÖRKÖP: 100 kr (inkl. förköpsavg.) på emues.com
I DÖRREN: 100 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: The Tarantula Waltz, Junk River