170302 : Cloud Nothings (US) LIVE - Support: The Dive (SE), Apostille (SCO)

Cloud Nothings kommer till Babel med sin gitarrbaserade slackerpop!

Cloud NothingsCLOUD NOTHINGS (US)
När Dylan Baldi som artonåring lade grunden för sitt musikaliska alias Cloud Nothings i en källare i Cleveland gjorde han det med en oklanderlig fingertoppskänsla för melodi, energiskt och omsorgsfritt gitarranslag och lo-fi romantik. Spridning på internet gav honom chansen att vara förband på en scen i Brooklyn, varpå Baldi struntade i skolan och åkte dit. Något som skulle löna sig.

Efter fyra album och ett antal bandmedlemmar rikare är det givet att Cloud Nothings har växt ur sin bakgrund i källaren, men förvaltat alla de element som fortfarande får hans musik att kännas genuin och äkta. Med oerhört detaljfokus är senaste ‘Life Without Sound’ hans mest polerade hittills, en produkt av långt arbete i studion. Det är gitarr-baserad pop som det ska vara, sprunget ur en person vars talang fortsätter vara en av generationens största.

The DiveTHE DIVE (SE)
The Dive är Malmötrion som förenats i kärleken till storslagna indie anthems och desperata gitarrvrål. Influenserna kommer från band som Dinosaur Jr, Patti Smith, Mazzy Star, Pavement, Wipers och Strand of Oaks.

I julas släppte de sin första EP, Letting winter in, en både vemodig och ösig punkhistoria med popmelodier som gjuter glänsande olja på trasiga gitarrackord. Med sig live har de kören The Screaming Cats.
https://www.facebook.com/thedivemalmo/

ApostilleAPOSTILLE (SCO)
Skotska Michael Kasparis gör experimentiell synthpops-punk under namnet Apostille. Med gamla synthar och popmelodier närmar han sig band som D.A.F. och tidiga Depeche Mode blandat med Nine Inch Nails.
https://apostille.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ApostilleofGlasgow/

VAD: Cloud Nothings (US) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Torsdag 2 mars, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: The Dive (SE), Apostille (SCO)
DJs: Plan B Crew
FÖRKÖP: 180 kr (inkl. förköpsavg.), student 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 180 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Cloud Nothings