161022 (1) : El Perro Del Mar (SE) LIVE - Support: Nadia Nair (SE)

I september släpper El Perro Del Mar sitt nya album ”KoKoro” och den 22 oktober får vi se ett magiskt scenframträdande med henne på Babels scen!

El Perro Del MarEL PERRO DEL MAR (SE)
Den 16 september 2016 släpper El Perro Del Mar sitt nya album ”KoKoro”, hennes första album sedan kritikerrosade och P3 Guld-prisade ”Pale Fire” (2012). Albumet är hennes femte sedan debuten för tio år sedan och mycket har hänt sedan dess. De som följt El Perro Del Mar sedan starten kan nog att hålla med om att ”KoKoro” inte bara är ett utforskande steg vidare men också hennes mest ambitiösa och utforskande album hittills. Med världens tillstånd – musikaliskt, politiskt och miljömässigt – i sina tankar sedan hennes sons födelse, ser Sarah Assbring ”KoKoro” inte bara som ett album utan också som en slags estetisk och politisk rörelse. ”KoKoro” handlar om hjärtats sårbarhet och styrka. Det som hjärtat utsätts för, både inuti och utanför. Hjärtat kan inte skyddas; inte från smärta och inte heller från glädje. Inte från kärlek och inte från korruption.

Med ljudbilder som ekar av Thailand, Sumatra, Indien, Etiopien, Japan och Kina, skiljer sig soundet på ”KoKoro” från allt som El Perro Del Mar tidigare gjort. På albumet hörs bl a det kinesiska stränginstrumentet guzheng, japansk shakuhachi-flöjt, arabiska stråkar, dulcimer och rytmer influerade av etiopisk pop.

”Ett av mina tydligaste mål har varit att distansera mig från vad jag själv anser vara ’typisk västerländsk musik’ och hitta en ny väg att göra relevant popmusik som känns organisk, lekfull och fri från uppenbara referenser”, berättar hon.

Nadia NairNADIA NAIR (SE)
Nadia Nair, hyllad för sin djupt personliga röst och musik har blivit kallad för den mest intressanta och lovande svenska popakten på länge.

MTV, Fader, Afropunk, iD, The405 är några av de internationella monsterbloggar som spår hennes musik att vara framtiden och att hon är här för att stanna. Hon har utvecklat en eklektisk musikstil som saknar motstycke, men som bygger på ett brett spektrum av influenser och genrer såsom soul, blues, psykadeliskt, elektroniskt, hip hop, folk, experimentell & pop.

Vid 5-års ålder, började Nadia spela fiol – hon lärde sig själv sedan piano och gitarr, började skriva och producera låtar. Idag regisserar hon även sina musikvideos. Hon är en kompromisslös stjärna, som alltid sätter konsten först och det uppenbara sist.

Det nyligen släppta debutalbumet ”beautiful poetry”  genomsyras av just vacker poesi och känsloinjicerande sång, ett äkta album där lyssnaren tas på resa genom unika och kraftfulla ljudlandskap.

VAD: El Perro Del Mar (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 22 oktober, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: Nadia Nair (SE)
FÖRKÖP: 220 kr, begränsat antal student 190 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 220 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: El Perro Del Mar, Nadia Nair