160514 (1) : Roskilde Road Trip Malmö Warm-Up - LIVE: All The Wrong Reasons, Canary Islands, Tim The Lion Tamer, Miranda & Lo, Crying Day Care Choir

Roskilde Road Trip Malmö förkortar väntetiden för sommarens höjdpunkt och värmer upp till festivalen med en kväll i sann Roskildefestival-anda på Babel.

Roskilde Road Trip Vi fyller kvällen med musik från en mängd olika genrer, med artister som spelar allt från hiphop, rock, sing and songwriter, pop och deep house.

Ta med alla dina vänner och häng med oss för att skapa The Orange Feeling i Malmö!

ALL THE WRONG REASONS
Old & new school, hip hop, drum and bass, jungle, two tone ska – and then we might just be getting somewhere. Let’s ave it!
https://youtu.be/jzEVfW4CvCg
https://open.spotify.com/track/6WHA0UjZ6AIlIDeb32wYj2

CANARY ISLANDS
Canary Islands består av medlemmar ur det hyllade 00-talskultbandet The Animal Five. Som första band i världen släpper de enbart musik i det nya formatet TR-EP (3P) d.v.s. tre låtar som sitter ihop i en enda ljudfil. Dels för att utmana lyssnaren men även för att vara störiga. De är, som Skånska Dagbladet sa, ”vana vid att ligga steget före”. Gruppen har nyss släppt den svåra andra TR-EPn som kommit att bli deras egna lilla Tambourinehärva. Inspelad av Ludwig Böss (ex medlem i Band of Horses och Ray Wonder) i Tambourinestudion. Har man ett ängsligt behov av att få musiken beskriven så är det bitvis mycket gitarr, särskilt live – Musik gjord för att roa, men förhoppningsvis även oroa en smula.
https://open.spotify.com/artist/19ld4NWyxA06Z7Ia40kXA9
https://www.youtube.com/watch?v=DWekB4STrlI

TIM THE LION TAMER
Singer/songwritern Tim the Lion Tamer har kallats en av Malmös självklaraste akustiska akter. Hans folkstöpta melodier och impressionistiska texter har jämförts med Bob Dylan och Iron & Wine. Själv nämner han Damien Jurado och Gregory Alan Isakov som två av sina största inspirationskällor. Senast Tim uppträdde på Babel var i december i fjol, då som support till den amerikanske singer/songwritern Josh Rouse.
https://www.facebook.com/timtheliontamer
http://timtheliontamer.com/

MIRANDA & LO
Lo, likt lodjuret, vandrar ensam i ständig rörelse. På vägen samlar hon organiska ljud, som tillsammans med trummaskiner, syntar, astral sång och magnetiska texter skapar drömsk electropop som flimrar genom täta viskande skogar, snötäckta fantasiöknar och gnistrande magiska rymder. Lo’s liveshow garanterar dansant eko, fantasmagoriska videoprojektioner och en resa för sinne och hjärta.
https://www.facebook.com/lolottafahlen/
http://www.lottafahlen.com/

Med en förtrollande röst, starka melodier och ärliga, lekfulla texter öppnar Miranda upp en värld där melankolisk pop, neofolk och urban-romantiska tongångar möts. Efter fem år i Berlins alternativa musikscen och en debut-EP inspelad med tyska bandet Lonski and Classen är Miranda tillbaka i Malmö.
https://www.facebook.com/Miranda-official-1717626798458964/
http://www.miranda-music.org/

Tillsammans med det suggestiva, elektroniska soundet från artisten och producenten Lo, skapar dem en mörkt vacker liveupplevelse. Miranda och Lo släppte ett gemensamt kassettband på kollektivetrecords tidigare i år och de kommer i sommar att spela tillsammans på Fusion festival i Tyskland.

CRYING DAY CARE CHOIR
Crying Day Care Choir är den svenska folkpoptrion som med sin finstämda musik om det vackra i det lilla sjungit sig in i snart varenda hem. De upptäcktes av Morgonpasset i P3 när de repade på Sveriges Radios innergård och har flitigt släppt musik på egna bolaget LoveMadeUs sedan debuten 2011. Ep’n Wonderlust från i höstas har på kort tid nått upp till över 200.000 streams på Spotify och deras jullåt ”Once a Year” hamnade på plats 35 av de 50 mest populära jullåtarna i Sverige.
https://open.spotify.com/artist/2wA059Agr6FoUUJTD23KLl
www.facebook.com/cryingdaycarechoir

Roskilde Road Trip Malmö organiserar även en resa från Malmö till Roskildefestivalen. Det kommer finnas möjlighet att anmäla sig till detta under festen på Babel. Mer om Road Trip hittar du här – http://www.roskilde-festival.dk/guide/malmo

VAD: Roskilde Road Trip Warm-Up
NÄR: Lördag 14 maj, 19:00-22:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
LIVE: All The Wrong Reasons, Canary Islands, Tim The Lion Tamer, Miranda & Lo, Crying Day Care Choir
ENTRÉ: Fri entré – Hämta gratisbiljetter på biletto.se
ÅLDER: 13 år