160408 : Promoe (SE) LIVE - Gäster: Ayla Shatz & CosMIC - Support: Mange Hellberg (SE), Sabotage (SE) - DJ: Will Jam (Million Vibes)

En av Sveriges grymmaste rappare, Promoe, är tillbaka med nytt album och kör live på Babel.

PromoePROMOE (SE)
Mårten ”Promoe” Edh har sedan 1992 figurerat som en av huvudpersonerna i ett av Sveriges största och mest inflytelserika hiphopband – Looptroop Rockers. År 2010 tog han hela Sverige under sina vingar med ”Svennebanan” och dess efterföljande album. Efter flitiga Looptroop-släpp och år av turnerande är Promoe nu aktuell med sitt sjunde soloalbum, som ser dagens ljus i början av mars 2016. Titelspåret “Fult folk” gästas av flerfaldigt Grammis- och P3 Guldnominerade Hurula och är det första smakprovet från ett album som med all säkerhet kommer bli ett av de viktigaste svenska släppen i år.

Singeln är precis som resten av albumet producerat av bandmedlemmen Magnus “Embee” Bergkvist och övriga gäster på albumet är bland andra Aleks, Rosh och Ayla Shatz.

Mange HellbergMANGE HELLBERG (SE)
Mange Hellberg är artisten som genom kreativitet och orubbligt samhällsengagemang gör plats för andra berättelser än de vi kanske vanligtvis lyssnar till. Under långa perioder varvade han själv besök på behandlingshem med att leva som hemlös, sovandes på bussar, i trappor, eller hos flyktiga bekanta. Sedan dess har han dragit igång initiativ som bl. a. föreningen Själavärk (julklappsinsamling till kvinnojourer, härbärge och ensamkommande flyktingbarn – involverade även samverkan med Sundsvalls hemlösa) och “Det är insidan som räknas” (Instagramkonto med drygt 12 000 följare, där personer i missbruk delar med sig av sin vardag). Mange Hellbergs musik har fött en gräsrotsrörelse av hängivna fans över hela landet.

SabotageSABOTAGE (SE) + DJ BESH ONE (SE)
Sabotage har varit aktiv på den svenska hiphopscenen i flera år och har ett flertal släpp, spelningar och rap-battles bakom sig. Sabotage ingår även i två konstellationer, debutaktuella Djungeln som precis släppt sin singel “Svart eld” och Wake Up Records.

Lundasonen Sabotage är aktuell med en ny EP ” Boken”, skivan innehåller åtta låtar som är producerad av producentduon ByAnyMeans. Medverkar på skivan gör gäster som Promoe, Dirty D, O-Hund, och Antonio D. Sabotage har även supportatbland annat Royce Da 59, M.O.P, Looptroop Rockers, Damn, Cunninlynguists.
http://facebook.com/sabotagesupport
http://sabotage.nu

Will JamWILL JAM (Million Vibes)
Will Jam är en av grundarna till Million Vibes. DJandet började för drygt 16 år sedan och sedan har han dykt upp på vart och vartannat ställe i Malmö under 2000-talet. Reggae och dancehall har varit i fokus men inte sällan har han delat skivspelare med DJs i närliggande genrer. Det musikaliska hemlandet befinner sig på gränsen mellan Kingston och städer som London och New York. Räkna med alltifrån Super Cat, Biggie, Bob Marley och Dr. Dre till Lady Saw, Popcaan, Rihanna och Vybz Kartel!

VAD: Promoe (SE) LIVE
NÄR: Fredag 8 april, 19:30, på scen 20:15
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
GÄSTER: Ayla Shatz & CosMIC
SUPPORT: Mange Hellberg (SE), Sabotage (SE)
DJ: Will Jam (Million Vibes)
FÖRKÖP: 170 kr (inkl. förköpsavg.), student 150 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 170 kr, student 150 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Promoe, Looptroop Rockers, Mange Hellberg