160319 : Amanda Bergman (SE) LIVE - Support: Badlands (SE) - OBS Fåtal biljetter kvar

Amanda Bergman är låtskrivaren och sångerskan i Amason som äntligen släpper eget soloalbum och spelar på Babel.

Amanda BergmanAMANDA BERGMAN (SE)
Sångerskan, musikern och låtskrivaren Amanda Bergman från byn Björka i Dalarna har sedan debuten 2009 varit verksam som soloartist, då under namnen Hajen och Idiot Wind, och allra senast som medlem i bandet Amason, tillsammans med bl. a. Gustav Ejstes (Dungen) och Pontus Winnberg (Miike Snow). År 2010 släppte Amanda sin första EP som blev mycket uppmärksammad både i Sverige och internationellt, och hon åkte på ett flertal turnéer världen runt som förband till First Aid Kit och the Tallest Man on Earth. Amanda har också medverkat i ett flertal andra projekt, bl.a. har hon uppträtt tillsammans med Bröderna Lindgren och i början av 2015 medverkade Amanda Bergman på den uppmärksammade Oskar Linnros-producerade låten “Vintersaga”. Den senaste tiden har Amanda Bergman varit aktuell som låtskrivare och sångerska i hyllade bandet Amason, som under 2015 gav ut debutalbumet Sky City, gjorde flera turnéer och släppte en EP på svenska.

“Jag har väntat i ganska många år på att hitta något som känns som en startpunkt. Både musikaliskt och yrkesmässigt. Jag har liksom känt det som om jag famlat runt rätt rejält ett tag. Den här skivan känns som en brytpunkt, en referenspunkt, utgångspunkt och en katalysator för att fortsätta vidare och göra mer musik”, säger Amanda Bergman. “Textmässigt handlar skivan mycket om relationer och dess alla nycker. Det kretsar också kring någon slags skräckblandad fascination jag har för bergochdalbanan mellan total ofullkomlighet och ens gyllene ögonblick när man lyckas bete sig bra.”

Trots många år som flitigt anlitad och uppmärksammad musiker och kompositör har Amanda Bergman aldrig tidigare släppt ett eget fullängdsalbum. Amanda har skrivit debutalbumet ”Docks” själv och producerat tillsammans med Petter Winnberg (Amason, Little Majorette), Jonas Teglund och Petter Granberg. Kristian Matsson (The Tallest Man On Earth) har också varit med och producerat två låtar på skivan. Förnimmelser från Hajen, Idiot Wind och Amason hörs på låtarna, men det här är första gången artisten Amanda Bergman träder fram till fullo som soloartist.

BadlandsBADLANDS (SE)
Bakom pseudonymen Badlands döljer sig producenten Catharina Jaunviksna. Badlands semi-elektroniska ljudbild är starkt inspirerad av tidig new wave och klubb Haciendas glansdagar. Sprungna ur kreativ uppfinningsrikedom och en nästan barnslig eskapism, kan låtarna beskrivas som rymdfabler berättade med analoga synthar, klubbbeats och organisk orkestrering. Badlands placerar 80-talets känslojakt och melodiromantik i en modern kontext, och skapar så ett drömmande sound som saknar samtida motstycke.
https://www.facebook.com/BadlandsSWE
http://www.badlands.nu/

VAD: Amanda Bergman (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 19 mars, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: Badlands (SE)
DJ: Gudrun Hauksdottir
FÖRKÖP: 160 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 160 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Amanda Bergman, Amason, Badlands