160318 : Jonas Lundqvist (SE) LIVE - Support: Sonny (SE), Canyons & Carousels (SE)

Den fantastiska Jonas Lundqvist, som skaffat sig ett rykte som det mest kompromisslösa man kan se på en svensk scen, kommer till Babel för ett grymt gig.

Jonas LundqvistJONAS LUNDQVIST (SE)
Den 4 mars 2016 släpper Jonas Lundqvist sitt andra album under eget namn, “Vissa nätter” (Adrian Recordings), uppföljaren till “Så e de me de” (2012). Han har skrivit och producerat skivan ihop med flera kompisar – David Axelsson (som producerat bl. a. Maja Francis), Jocke Åhlund (från Teddybears, Les Big Byrd), Rasmus Hägg (Studio), Petter Granberg (Mattias Alkberg, Jakob Hellman) och Måns Lundberg (Deportees, Håkan Hellström).

Första smakprovet från nya albumet, som blir Jonas andra skiva i eget namn var den romantiskt storslagna singeln “Lyft och försvinn”. Våren 2015 släpptes den intensiva “Vissa nätter”, följt av den sommarsvala “Den som ser havet” i augusti.

Jonas Lundqvist startade redan som 11-åring det som skulle bli ett av Sveriges mest inflytelserika men också skandalomsusade band – Bad Cash Quartet, där han spelade trummor och skrev låtar. Ingen håla var för liten för att få en omgång av slacker-kidsen från Örgryte. Bad Cash Quartet splittrades 2004. Tre år senare släppte Jonas Lundqvist sitt första soloalbum – ADHD, då under namnet Jonas Game på bolaget Sincerely Yours. 2012 kom Jonas första album under eget namn, med titeln “Så e de me de”. där han samarbetade med Studios Rasmus Hägg och påbörjade utvecklingen mot det vi hör idag.

Under 2015 har Jonas, med ett tjugotal spelningar, skaffat sig ett rykte som det mest kompromisslösa man kan se på en svensk scen.

SonnySONNY (SE)
Sonny är ett band som samlats ihop och drivs av Anton Tornkvist, tillsammans med Martin Blomberg, Viktor Rinneby och Erik Nilsson. Inspirationen till låtarna kommer främst från platser där det har spenderats väldigt mycket tid, eller ingen tid alls – så som Malmö, Staffanstorp och USA. En Ossler-estetik med något popigare ådra. Alldeles nyligen släpptes debutlåten Malmö kanal. Planen är att spela in en EP när det börjar bli kallt på riktigt.
https://www.facebook.com/sonnymalmo
https://soundcloud.com/sonnymalmo

Canyons & CarouselsCANYONS & CAROUSELS (SE)
Canyons & Carousels är ett popprojekt som startades 2013 i Berlin. Musiken sammanbinder de bästa delarna från digitala MIDI-ljud och analoga väsen och finner kraft i motgångar, Neukölln och Turning Torso. I januari släpptes singeln “A Song Played Two Years Ago” tillsammans med en musikvideo som är inspelad på galleriet Makeriet i Malmö.
https://www.facebook.com/CanyonsCarousels/
https://www.youtube.com/watch?v=ov2HxzSOl6Y

VAD: Jonas Lundqvist (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 18 mars, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: Sonny (SE), Canyons & Carousels (SE)
DJs: RA spelar skeva hits mellan banden
FÖRKÖP: 120 kr på emues.com
I DÖRREN: 120 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Jonas Lundqvist