160316 : Bilal (US) LIVE - Unplugged - Support: Hanouneh & The Polydramatics (SE) - DJ/HOST: Rome

Med inspiration från gospel, jazz, soul, blues och hiphop skapar Bilal sin egen form av själfull soul som berör på alla plan.

BilalBILAL (US)
Philadelphia-sonen Bilal är en av de mest dynamiska soulsångare av vår tid. Med inspiration från gospel, jazz, soul, blues och hiphop skapar han sin egen form av själfull soul som berör på alla plan.

Med sitt debutalbum “First Born Second” från 2001 tog han världen med storm och visade att han var en artist att hålla ögonen på. Sedan dess har han släppt album på album som fått både kritiker och publik att jubla. Under förra året släpptes “In Another Life” som är producerad av legendariska soulproducenten Adrian Young. Med gästartister som Big K.R.I.T. och Kendrick Lamar spänner den över klassisk soul, jazz, gospel och hiphop.
https://www.facebook.com/OfficialBilalPage/

Hanouneh & The PolydramaticsHANOUNEH & THE POLYDRAMATICS (SE)
Hanouneh har uppmärksammats både i och utanför Sverige för sitt särpräglade musikaliska uttryck i kombination med politiskt medvetna texter. Nu lanserar hon ett nytt projekt, där den egenskrivna musiken har ett souligt och tidlöst sound. Genom The Polydramatics – en tight, dynamisk sättning med rhodes, kontrabas och trummor – skapas en komplex och rytmisk inramning till de mörka, mogna texterna.

Det första singelsläppet “Bruises” kom strax innan jul och har fått ett varmt mottagande. Scandinavian Soul kallar låten: “A stunning track… simply sublime until the very last note”.
http://facebook.com/hanouneh
http://hanouneh.com

RomeROME
Andreas alt. Rome har under det senaste årtiondet varit involverad i så gott som allt av värde på regionens urbanscen, som dj såväl som arrangör. I dj-duon The Boom Bap står den råare hiphopen i centrum, med kollektivet Ninja Nights ligger fokus istället på funk, boogie och disco. Slutligen med Woohah!, regionens absoluta snackis, skapar han tillsammans med residents total rnb- och hiphophysteri under den ena fullsatta klubbkvällen efter den andra. Flerfaldigt nominerad till “Årets klubb” av Kingsize. Rome har dessutom värmt upp för artister som Miguel, J. Cole, Migos, Raekwon, Talib Kweli, Estelle, Freddie Gibbs, MOP, Oddisee, Allen Stone, Mobb Deep, Big Sean, Dj Premier med många flera.

VAD: Bilal (US) LIVE – Unplugged
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Onsdag 16 mars, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: Hanouneh & The Polydramatics (SE)
WARM-UP SET: Rome
FÖRKÖP: 190 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 200 kr
ÅLDER: 18 år
SPOTIFY: Bilal