160313 (1) : Stumfilmskonsert med bob hund (SE) LIVE

Under bob hunds nordiska vårturné kommer bandet i varje stad de gör nedslag kombinera vanliga gig med att sätta upp en konsert med nyskriven musik till den klassiska stumfilmen ”Människa med filmkamera”.

bob hundDziga Vertovs metafilmiska stadssymfoni från 1929 är en hyllning till filmmediet och ett av de främsta exemplen på den inflytelserika sovjetiska montageklippningen. Det är också en av de absolut bästa dokumentärer som har gjorts.

bob hund är sex individer som inte passar in men som passar ihop. Med den unika kemi som bara kan uppstå i mötet mellan de sex bandmedlemmarna som verktyg skapar de en egen värld där verkligenheten speglas i all sin vackra skevhet. bob hund skrev ursprungligen musik till ”Människa med filmkamera” som en del av Cinematekets konsertserie Sounds of Silence. Nu får fler chansen att se detta unika möte mellan filmklassikern och bandets musik.

VAD: Stumfilmskonsert med bob hund (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Söndag 13 mars, 15:00, på scen 16:00
FÖRKÖP: 240 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 240 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: bob hund