160312 (1) : bob hund (SE) LIVE + Dolores Haze (SE) - SLUTSÅLT (Biljetter till söndagens konserter finnes)

bob hund har på det senaste lyckats återuppfinna sig själva och undersöka vad en rockorkester kan vara. Nu kommer de till Babel för en fullspäckad helg!

bob hundBOB HUND (SE)
bob hund har auktionerat ut sina instrument, arrangerat sin egen bob hund-festival, skrivit och framfört musik till stumfilm och tagit över Malmö Opera för ett allkonstverk som sändes av SVT våren 2015.

Musikaliskt har bob hund utmanat sig själva att tänjt sina gränser. Samtidigt som den unika kemi som bara kan uppstå i mötet mellan de sex bandmedlemmarna behållits intakt har bob hunds universum utforskats i jakt på nya ljudvärldar, nya berättelser. Resultatet är en svit musik som utan tvekan är det starkaste de skapat.
Bob Hund är ett band som inte bara vågar utsätta sig för osäkra situationer utan rentav tycks betrakta den laddning som då uppstår som ett värde i sig. Kanske själva poängen. En hållning som också gör bandet till något av det mest explosiva och oförutsägbara man kan se på en scen.

Med all önskvärd tydlighet har de visat att de alltjämt är landets mest unika, angelägna och kreativa band.

bob hund släpper ny musik i mars och åker i samband med det på turné. Under turnén kompletteras de vanliga gigen (om man nu kan beskriva en spelning med bob hund på det sättet) med en kväll per stad där bandet framför nyskriven musik till den sovjetiska stumfilmen ”Människa med filmkamera” från 1929. Mer info om det här.

Dolores HazeDOLORES HAZE (SE)
Dolores Haze har gått från 0 till 100 direkt och på mindre än ett år blivit ett av landets mest omtalade band.  I November släpptes debutalbumet “The Haze is Forever” som belönades med pris för årets rock på P3 Guld Galan. Dolores Haze har ett hektiskt 2015 bakom sig. De har hyllats av Iggy Pop i BBC, blivit utslängda från sina egna spelningar, intagit brittiska festivaler, hyllats av alla från DN till Vice, the Guardian och Stereogum samt övertygat en brittisk journalist att Fuck faktiskt är ett ganska vanligt Svenskt förnamn.
https://www.facebook.com/doloreshazeband

VAD: bob hund (SE) LIVE + Dolores Haze (SE) – SLUTSÅLT (Biljetter till söndagens konserter finnes)
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 12 mars, 19:00, på scen 20:00
FÖRKÖP: SLUTSÅLT (Biljetter till söndagens konserter finnes på babelmalmo.se/biljetter)
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: bob hund