160305 : Malfunction pres. Savages (UK) LIVE - Support: Bo Ningen (JAP)

Brittisk postpunk av bästa slag – Londonkvartetten Savages erövrade världen med debutalbumet “Silence Yourself” och är nu tillbaka med uppföljaren “Adore Life” och en konsert på Babel.

SavagesSAVAGES (UK)
Savages – Jehnny Beth, Gemma Thompson, Ayse Hassan och Fay Milton – bildades i London 2011 och redan innan debutsingeln släpptes i juni 2012 hade de blivit ett av Storbritanniens mest omtalade band för sina fantastiska liveframträdanden. Sedan dess har hypen bara växt – och Savages har fortsatt att leverera material av absolut högsta klass. Debutalbumet “Silence Yourself” höjdes till skyarna av en lyrisk musikvärld, och livefenomenet Savages fyllde lokaler runt om i världen, samtidigt som de fortsatte att vara konstnärer av yppersta klass. Ett samarbetsalbum med det japanska acidpunkbandet Bo Ningen följde förra året och för några veckor sedan kom beskedet alla väntat på – den 22 januari släpper Savages sitt andra album Adore Life och med singeln “The Answer” visar de att de är tillbaka med besked.

Malande postpunk där rundgång och brus möter popmelodier och låtskrivande av högsta klass. Efter ett bländande gig på Way Out West i somras, återvänder de till Sverige, Malmö och Babel. Den 5 mars gästar ett av indievärldens tveklöst bästa liveband Babel i Malmö, med ett nytt album av magisk postpunk i ryggen.

Bo NingenBO NINGEN (JAP)
Bo Ningen är upplysningsaktivister från fjärran österns psykedeliska underjord. 2006 möttes de i London och spelade en slags psykedelisk noiserock. Sedan dess har de utvecklat sitt sound utan några som helst musikaliska strukturer eller ramar att förhålla sig till. Deras syn på psykedeliskt är “to us that stand quietly / loudly in the middle of interzone and stare at both sides at once.”, så förbered er på en riktigt speciell spelning när Bo Ningen ställer sig på scen!

VAD: Malfunction pres. Savages (UK) LIVE + KLUBB
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 5 mars, 19:30-23:00, på scen 20:30
SUPPORT: Bo Ningen (JAP)
FÖRKÖP: 220 kr kr på Rundgång (Kristianstadg. 14) i Malmö, 240 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 240 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Savages, Bo Ningen