160206 (1) : HYMN pres. Teen Daze (CAN) LIVE - Support: Stars in Coma (SE)

Teen Daze kommer till Babel med sin drömska chillwave-pop.

Teen DazeTEEN DAZE (CAN)
Teen Daze musik har alltid anspelat på en musikalisk utopi. Hans drömska toner kan tänkas syfta till att förmedla ljuva minnen av det förflutna, en svunnen tid då allt var bättre, men så är inte fallet. Teen Daze musik är ämnad för en medvetenhet av nuet och framtiden. Futuristiska toner av eufori och harmoni ger oss tro och hopp på en ljus eftervärld där våra världsliga problem är ett minne blott, en drömsk utopi där lyckan är total.

På senaste albumet “Morning World” har det blivit mer organiskt med stråkar, piano, gitarr och percussion men den drömska känslan och drömmen om en utopisk värld är fortfarande där. Det är fortfarande Teen Daze och vackert. Så himla vackert.

Stars in ComaSTARS IN COMA (SE)
Stars in Comas melodirika pop har alltid befunnit sig någonstans i gränslandet mellan dansant eufori, tårögd nostalgi och bitterljuv eftertänksamhet. Det Malmö-baserade bandet har under sin tioåriga existens hunnit ge ut en salig blandning av popmusik som hämtat inspiration från bland annat 70-talsdisco, afropop, gamla schlagermelodier och The Cure. Åtta album har det hunnit bli, varav den electro-poppiga “The Ghosts Were Prolific in our Minds” släpptes så sent som hösten 2015.

Stars in Coma har de senaste åren mestadels lirat i Europa och USA, så vi är väldigt glada att kunna bjuda på en hemmaspelning med detta fina popband.

Konserten presenteras i samarbete med HYMN.

VAD: HYMN pres. Teen Daze (CAN) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 6 februari, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: Stars in Coma (SE)
FÖRKÖP: 60 kr (inkl. förköpsavg.) på emues.com
I DÖRREN: 60 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: facebook.com/teendaze
SPOTIFY: Teen Daze, Stars in Coma