160205 (1) : Titiyo (SE) LIVE - Support: Lo (SE) - OBS Slutsålt, inga biljetter släpps i dörren!

Drottningen är tillbaka! Efter släppet av tokhyllade skivan “13 Gården” kommer Titiyo äntligen tillbaka till Babel för att spela live!

TitiyoTITIYO (SE)
Titiyos genombrott kom redan med singeln “Talking to the Man in the Moon” 1989 och sedan dess har hon vunnit fyra Grammis och två Rockbjörnar. Med sin karaktäristiska röst och förmågan att explodera på scenen har Titiyo blivit en av Sveriges mest hyllade artister.

2008 gjorde hon comeback efter sju års tystnad med “Hidden” som överöstes av höga betyg i media och kallades “hennes starkaste album hittills” av Aftonbladet. På skivan fanns även singeln “Longing For Lullabies” som tidigare släppts tillsammans med Kleerup. I Titiyos egen version blev den en av årets mest spelade låtar i svensk radio 2008.

Hösten 2013 var Titiyo dubbelt aktuell. Hon medverkade i TV4:s jättesuccé “Så mycket bättre” och släppte dessutom samlingsalbumet “Titiyo – Collection 1988-2013”.

Förra året kom Titiyos första singlar på svenska, “Drottningen är tillbaka” och “Solna”. I somras kom “Taxi”, den tredje singeln från albumet “13 Gården” som tokhyllas av både kritiker och publik.

Konserten kommer att bjuda på en tripp tillbaka till 80- och 90-talet, men i en modern Titiyo-tappning med många av de nya låtarna, lite gamla grejer och säkert något från “Så mycket bättre” också.

“– Det kommer bli den där sköna blandningen av triphop, pop, soul och hiphop som jag gillar, med bra tryck och maximal känsla i upptempolåtarna. Det kommer låta ungefär som på plattan, men fetare. Man kan säga att vi har lagt på några skivor bacon. Vänta er känslan av en riktigt fet klubb, men i en sofistikerad form.”  – Titiyo

LoLO
Lo, likt lodjuret, vandrar ensam i ständig rörelse. På vägen samlar hon organiska ljud, som tillsammans med trummaskiner, syntar, astral sång och magnetiska texter skapar drömsk electropop som flimrar genom täta viskande skogar, snötäckta fantasiöknar och gnistrande magiska rymder. Lo’s liveshow garanterar dansant eko, fantasmagoriska videoprojektioner och en resa för sinne och hjärta.
https://www.facebook.com/Lo

I samarbete med FONO Produktion

VAD: Titiyo (SE) LIVE – OBS Slutsålt, inga biljetter släpps i dörren!
NÄR: Fredag 5 februari, 19:30, på scen 20:15
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Lo (SE)
DJ: Gudrun Hauksdottir
FÖRKÖP: Slutsålt, inga biljetter släpps i dörren!
I DÖRREN: Slutsålt, inga biljetter släpps i dörren!
ÅLDER: 13 år
WWW: titiyo.com, facebook.com/TitiyoOfficial
SPOTIFY: Titiyo