151010 (1) : HYMN pres. U.S. Girls (US) LIVE - Support: Multiface (SE), Lo (SE)

Vi är stolta över att kunna presentera fantastisk popkväll med U.S. Girls, Multiface och Lo på scen!

U.S. GirlsU.S. GIRLS (US)
Möt Meg Remy aka. U.S. Girls – elektronisk magiker, avant-pop dekonstruktionst och underground-R&B diva. Med sin fantastiska och speciella röst i fokus gör hon fantastisk popkonst till musik. Med samplers, kasettbandspelare och instrument skapar hon sin popmusik inspirerad av RnB, glamrock och experimentiell konstmusik.

Med feminismen alltid närvarande har hon alltid en klar vision som genomsyrar allt hon gör oberoende av konstform. Det kan vara musikkollage, film eller bild. En självständig, modernt konstbaserad amerikansk feminism.
http://yousgirls.blogspot.co.uk/
http://www.facebook.com/yousgirls

multifacewebMULTIFACE (SE)
När någon vill skapa pop som har lyssnat för mycket på Tim Hecker och Actress, med sina fötter begravda i postrock och shoegaze, skulle man kunna anta att resultatet hamnar någonstans här. Det här är Multiface. Morning War flörtar med gränsen av en emotionell bankrutt för alla. Vi vet bara inte om det än. Dränkt i suggestiva, ömma melodier, och tar tveksamma steg mot den andra sidan, med hoppet om att gräset är grönare på andra sidan.

LoLO (SE)
Lo, likt lodjuret, vandrar ensam i ständig rörelse. På vägen samlar hon organiska ljud, som tillsammans med trummaskiner, syntar, astral sång och magnetiska texter skapar drömsk elektronisk pop som flimrar genom täta viskande skogar, snötäckta fantasiöknar och gnistrande magiska rymder. Lo´s liveshower garanterar dansant eko, fantasmagoriska videoprojektioner och en resa för sinne och hjärta.

Hymn.seHYMN
Rockfoto lanserade HYMN i april 2015 med ambitionen att vara nätets nördigaste musikmagasin. Med fokus på kvalitet och kunskap både vad gäller text och bild levereras dagligen reportage, recensioner, intervjuer, krönikor och tips. Målet är en musikbevakning som når långt utanför den kommersiella sfär som redan får plats i svensk media. Men HYMN lever även utanför internet och sajten anordnar också liveklubbar i Sveriges tre största städer. Alltid med intressanta band på scen och HYMN-skribenter i skivbåset.
http://hymn.se/

VAD: U.S. Girls (US) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 10 oktober, 19:00, på scen 20:00
SUPPORT: Multiface (SE), Lo (SE)
FÖRKÖP: 100 kr på emues.com
I DÖRREN: 100 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: U.S. Girls