150922 : Die Krupps (DE) LIVE + The Red Paintings (UK/AUS), Janosch Moldau (DE)

Äntligen är legendariska Die Krupps tillbaka i Malmö, hyllade pionjärer inom både elektronisk musik och industri-genren.

Die KruppsDIE KRUPPS (DE)
Kritiker och fans över hela världen hyllar dem som pionjärer inom elektronisk musik såväl som inom industri-genre. Vid sidan av artister som Einstürzende Neubauten, Kraftwerk och Rammstein har de influerat ett brett spektrum av musiker inom många olika genrer.

Med stor experimentlusta har deras sound utvecklats från lekful industri till synthpop, från synthpop till tung EBM och från EBM till industri. Med albumen “Volle Kraft Voraus” och “Entering the Arena” gjorde de sig ett namn, över stora delar av världen, med sin karakteristiska hårda, men samtidigt melodiösa, elektroniska musik.

Med albumet “I” från 1991 chockade de både kritiker och fans genom att lägga hårda gitarr-riff till de elektroniska melodierna och tunga basgångarna. Det var en av de tidigaste bidragen till genren Industrial Metal som Die Krupps, Nine Inch Nails och Ministry låg i framkant för.

Med framgångrika albumen “II – The Final Option”, “The Final Remixes”, “III – Odyssey of the Mind” och “Paradise Now” (som inte var numrerad men den faktiska IV) har de fortsatt legat i framkant av genren.

Den här sommaren är Die Krupps tillbaka med albumet “V – Metal Machine Music”, ett album fyllt med tunga gitarrer och ett aggresivt sound, “V” sluter cirkeln som började med albumet “I” och Die Krupps är bättre än någonsin.

The Red PaintingsTHE RED PAINTINGS (UK/AUS)
Musiken kvintetten The Red Paintings spelar frambringar är allt från barnlika vaggvisor från framtiden till rivandes, bitandes alternativ rock. De tar influenser från allt från steam-punk, metal, indie-rock, synth electro och pop. Med konceptuella liveframträdande tillsammans med lokala konstnärer är de alltid fantastiska och stimulerar alla sinnen hos publiken.

Janosch MoldauJANOSCH MOLDAU (DE)
Elektropop-barden Janosch Moldau har just släppt albumet “Minor”, hans fjärde studioalbum under de senaste 10 åren.

Moldaus musik tar oss på en berg- och dalbana genom komplex melankoli, hårda slag i mellangärdet och mästerlig elektro genom sakrala ljudlandskap.

VAD: Die Krupps (DE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Tisdag 22 september 2015, 19:00, på scen 20:00
SUPPORT: The Red Paintings (UK/US), Janosch Moldau (DE)
FÖRKÖP: 210 kr kr på Rundgång (Kristianstadg. 14) i Malmö, 220 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 220 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: die-krupps.de, facebook.com/diekruppsofficial
SPOTIFY: Die Krupps, The Red Paintings, Janosch Moldau