150918 (1) : Oddisee & Live Band (US) LIVE - Support: Joe Lefty & Dave Run (SE) - DJs: Rome & Ezzo Fresh

Oddisee med band kommer till Babel och Malmö med sin soulfulla hiphop smakfullt skulpterad av en mycket ovanlig jazzman.

Oddisee & Good CompnyODDISEE & LIVE BAND (US)
Oddisee gör musik som griper tag i benmärgen. Det är genomsyrat av kärlek, ärlighet och osjälviskhet. Det är en virtuös musikalitet, direkt i sitt språk och oändligt igenkänningsbart. Universellt och personligt.

Oddisee växte upp i Washington D.C med hiphopen ständigt närvande, men spenderade sina somrar i Khartoum, Sudan där han simmade i Nilen, lärde sig arabiska och lyssnade på sin Oud-spelande far. Oddisee tog sina första stapplande steg som producent i en analog studio hos sin granne, den legendariska Garry Shider (Parliament Funkadelic). Sedan dess har Oddisee uppträtt tillsammans med The Roots och producerat namn som Freeway, Jazzy Jeff, Little Brother, De La Soul & Nikki Jean, och mycket mer.

Hans debutplatta ”People Hear What They See” släpptes 2012 och gjorde stort avtryck. Skiva nummer två ”The Good Fight” är alldeles färsk och fylld av musik som känns ända in i benmärgen. Soulful hiphop smakfullt skulpterad av en mycket ovanlig jazzman.

“I’ve strived to become a minimalist in life & art. During the making of The Good Fight, I feel I achieved both”Oddisee
http://facebook.com/oddiseemusic
http://oddisee-music.com

Live:
ODDISEE – vocals
JON LAINE – trummor, kör
DENNIS TURNER – bas
RALPH WASHINGTON – keys, kör
The UNKNOWN – MPC
OLIVIER ST. LOUIS – gitarr, kör

Joe Lefty & Dave RunJOE LEFTY & DAVE RUN
Joe Lefty och Dave Run har ett unikt sound och dynamiken mellan de två är något som påminner om Andre 3000 och Big Boi. De har jobbat på musik på vars sitt håll under en tid men har tillsammans ännu inte släppt något. Joe Lefty har senaste dryga året släppt en gäng fina videos och Dave Run en handfull singlar på sitt håll. Under åren har de uppträtt på olika festivaler och klubbar runt om i Stockholm tillsammans.
https://www.facebook.com/joeleftyy
https://soundcloud.com/daveskyrunner

Andreas Rome RomanoROME
Andreas alt. Rome har under det senaste årtiondet varit involverad i så gott som allt av värde på regionens urbanscen, som dj såväl som arrangör. I dj-duon The Boom Bap står den råare hiphopen i centrum, med kollektivet Ninja Nights ligger fokus istället på funk, boogie och disco. Slutligen med Woohah!, regionens absoluta snackis, skapar han tillsammans med residents total rnb- och hiphophysteri under den ena fullsatta klubbkvällen efter den andra. Flerfaldigt nominerad till “Årets klubb” av Kingsize. Rome har dessutom presenterat och värmt upp för artister som Miguel, J. Cole, Migos, Raekwon, Talib Kweli, Estelle, Freddie Gibbs, Allen Stone, Mobb Deep, Big Sean, Dj Premier med många flera.

Ezzo FreshEZZO FRESH
Ezzo är den skånska producenten bakom bl.a. hiphopgruppen Som Fan, hyllade för sitt unika och progressiva sound. Som Fans debutalbum “Sellout” släpptes i mars 2014 i samarbete med Sony Music Sweden och gästas av JaQe, Timbuktu, Simon Emanuel och Silvana Imam. 2014 var ett produktivt år för Ezzo Fresh som förutom ovan nämnda albumsläpp också medverkande på rapparen Simon Emanuels kritikerrosade album ”Le För Kameran”. Han blev fort ett eftertraktat namn för remixes åt artister som exempelvis Gnucci, Julia Spada och grammisvinnaren Jenny Wilson. Den senaste remixen på Marlenes dunderhit ”Indian Summer” blev utnämnd till en av sommarens bästa låtar av Hasan Ramic på PSL. Ezzo Fresh mixar allt från hiphop, boogie, future house, future r&b till electronica, neo-funk och soul. Låtar du inte visste fanns och unika remixes på dina favoriter! 2015 har redan börjat starkt med en nominering i kategorin för Årets Producent i Kingsizegalan 2015!

VAD: Oddisee & Live Band (US) LIVE
NÄR: Fredag 18 september, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Joe Lefty & Dave Run (SE)
DJs: Rome & Ezzo Fresh
FÖRKÖP: 180 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18).
I DÖRREN: 190 kr
ÅLDER: 18 år
SPOTIFY: Oddisee