150917 : HYMN pres. Crocodiles (US) LIVE - Support: Kust (SE), Greasy Margaret (SE)

Amerikanska garagebandet Crocodiles kommer till Babel med sin opolerade popmusik.

CrocodilesCROCODILES (US)
När vi skulle beskriva Crocodiles inför denna konsert insåg vi att det inte fanns något att tillägga från beskrivningen High Five gjorde när de spelade där 2013. Ja förutom att de då släppt en ny fantastisk skiva som heter ”Boys” och var sjukt grymma när de spelade på High Five 2013!

”Att bunta ihop Crocodiles med exempelvis Crystal Stilts, Dum Dum Girls och Wavves är enkelt, men det är också fel. Visserligen spelar även Charles Rowell och Brandon Welchez opolerad popmusik med Crocodiles, men det här är nåt mer än ett gräsrökande garageband.

Crocodiles var klara med hur de ville ha det redan på första singeln Neon Jesus, utvecklade soundet på första fullängdaren Summer of Hate och har karvat fram melodierna tydligare på skivorna efter det. Kärleken till Velvet Underground, Jesus and Mary Chain och Sucide märks fortfarande, liksom melodierna från ett soligt men bitterljuvt 60-tal. Några av influenserna har de har de gemensamt med andra samtida band, men ingen av de andra har samma pondus, genialt snodda estetik eller självklara melodisinne.”Mikael Nordlander (High Five/SVT)

KustKUST (SE)
Kust är Malmöbandet som just nu är på allas läppar. Efter flertalet spelningar under höst och vinter 2014 är de numera ett band att räkna med i Malmös sprudlande musikscen. Musiken är mörk, dov och mystisk, samtidigt som den är pulserande intensiv. Själva beskriver de sin musik som “starka melodier dränkta i suggestiva mörka ljudlandskap”.

Snart kommer den nya singeln som spelats in på klassiska Tambourine Studios i Malmö.
https://soundcloud.com/kustmalmo
https://facebook.com/kustmalmo

greasymargaretGREASY MARGARET (SE)
Drömförföriska rytmer.
Träskdunkande troll.
Blytunga crescendon.
Ett vilddjur från Norr.
https://www.facebook.com/greasymargaret
https://soundcloud.com/greasymargaret

Hymn.seHYMN
Rockfoto lanserade HYMN i april 2015 med ambitionen att vara nätets nördigaste musikmagasin. Med fokus på kvalitet och kunskap både vad gäller text och bild levereras dagligen reportage, recensioner, intervjuer, krönikor och tips. Målet är en musikbevakning som når långt utanför den kommersiella sfär som redan får plats i svensk media. Men HYMN lever även utanför internet och sajten anordnar också liveklubbar i Sveriges tre största städer. Alltid med intressanta band på scen och HYMN-skribenter i skivbåset.
http://hymn.se/

VAD: Crocodiles (US) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Torsdag 17 september, 19:30, på scen 20:00
SUPPORT: Kust (SE), Greasy Margaret (SE)
FÖRKÖP: 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 120 kr, student 100 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Crocodiles