150429 : WWDIS pres. A Place To Bury Strangers (US) LIVE - Support: zZz (NL), RA (MÖ)

Brooklyns mest tinnitusbejakande noiseakt heter fortfarande A Place To Bury Strangers och vi älskar varje sekund de producerar med ett hjärta som blöder ymnigt.

APTBSA PLACE TO BURY STRANGERS (US)
A Place To Bury Strangers vita brus i samspel med den melodiösa ambiensen och en lagom taktfull puls har fått oss alla att gå ner på knä. Det är bara för dig att göra likaså.

När deras fuzzdrivna debut kom för snart sju år sedan klistrades fast på skivtallriken och har gått oräkneliga vändor. Uppföljaren ”Exploding Head” gjorde det som titeln sa och när ”Worship” kom förra året så var det precis det vi gjorde. Deras brutala och, i vår värld, heliga mix av rundgång, ekon och blodiga gitarrer har fixerat oss likt ljuset i tunneln och vi väntar bara på ett nytt tillfälle då vi kan dö en gång till. För det är så, där vi sliter upp handlederna det är där A Place To Bury Strangers tar vid.

Med nya skivan “Transfixiation”, som släpps i februari, låter de sig återigen ledas framåt av sina instinkter och håller ljudet så rått som möjligt. A Place To Bury Strangers är inte okända i vårt land. Vid ett flertal tillfällen har de fått våra skallar att explodera. När nu tillfälle ges igen så låt oss strypa livet ur natten tillsammans och leva som om undergången har skrivit kontrakt med morgondagen.

zZzZZZ (NL)
2001 startade Daan Schinkel och Björn Ottenheim duon zZz i Holland som producerar mörk och dansant rock. Deras senaste album “Running With the Beast” släpptes 2009 och deras senaste EP “Light Light” släppte de tillsammans med duon Saelors 2013. Under våren 2015 ska de släppa sitt nya album “Juggernaut”.

RARA (MÖ)
RA från Malmö bildades 2012 i ett kollektiv i Malmö. Simon Minó, Erik Blondell, Felix Mårtensson och Martin Nilsson skapar monotont pulserande gitarrbaserad musik för sinnets mörka motorvägar. Med uppmärksammade spelningar på bland annat Copenhagen Psych Fest, Fritz Corner och Roskildefestivalen har de redan gjort avtryck på den skandinaviska livescenen. I vår släpps debutplattan “Scandinavia” som är tredje släppet sedan EPn Bloodline och singeln These Days. Vi har hört den och den kommer mangla sönder skallen på dom som tar sig an den.

VAD: A Place To Bury Strangers (US) LIVE
NÄR: Onsdag 29 April, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: zZz (NL), RA (MÖ)
FÖRKÖP: 140 kr på Rundgång (Kristianstadg. 14) i Malmö.
150 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18).
I DÖRREN: 160 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: aptbs.tumblr.com
SPOTIFY: A Place To Bury Strangers, zZz, RA