150417 (1) : Jenny Wilson (SE) LIVE - Love and Youth 10 år

Det är nu 10 år sedan Jenny Wilson släppte sitt debutalbum, Love and Youth. Det firas med en limited edition vinyl av albumet och ett antal exklusiva konserter i Sverige och Danmark, där skivans låtar spelas från start till mål.

”Maybe we are young, but that doesn´t make us last long.”
Love and Youth, Jenny Wilson, 2005

Jenny WilsonLove and Youth cementerade Jenny Wilson som en stark DIY-personlighet på den skandinaviska indie-scenen även efter tiden med First Floor Power. Albumet visade upp en banbrytande och modig artist som samtidigt visade upp bräckliga och finstämda sidor.

Låtarna Let My Shoes Lead Me Forward, Summertime, The Roughest Time och Common Around Here blev spelade på repeat på alla de nya MP3-spelare som sedan tidigt 00-tal revolutionerat musiklyssnadet. Nu kan vi äntligen se fram emot att se och höra dem live då hela albumet spelas från start till mål.

”Året är 2005. Tre bomber sprängs i Londons tunnelbana och drar igång en ny våg av terrorskräck. Påven Johannes Paulus II somnar in, 85 år gammal, i Vatikanstaten och orkanen Katrina härjar runt och ödelägger stora delar av New Orleans, medan massiv kritik haglar ner över president Bushs regering som beskylls för att inte göra tillräckligt för befolkningen.

2005 är också året då mitt första soloalbum Loven and Youth släpps. Love and Youth är ett temaalbum som handlar om skolåren och ungdomen. Tiden då man är för stor för att leka på lekplatser men hänger fortfarande på dem i brist på bättre ställen att smygröka sina första cigg på.

Till våren är det förbluffande 10 år sedan detta album såg dagens ljus och det vill jag markera med ett par unika albumkonserter. Tillsammans med mitt band kommer jag att återvända till 2005s Love and Youth och spela samtliga låtar, från Crazy Summer till A Brief Story!”
Jenny Wilson, 2015

VAD: Jenny Wilson (SE) LIVE – Love and Youth 10 år
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 17 april, 19:30, på scen 20:30
DJ: Gudrun Hauksdottir
FÖRKÖP: 280 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 280 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: jennywilson.se
SPOTIFY: Jenny Wilson