150328 : NEOSTALGIA 15 ÅR - LIVE: Absolute Body Control (BE), Wulfband (SE), Patenbrigade: Wolff (DE), Rave The Reqviem (SE)

Neostalgia fyller 15 år och firar med en stor fest och grymma konserter på Babel och Deep.

Absolute Body ControlABSOLUTE BODY CONTROL (BE)
Absolute Body Control bildades i Belgien redan i början av 80-talet, influerade av band som Suicide, DAF och den tidiga elektroniska musikscenen i England. De fick snabbt lite av en kultstatus bland fans av elektronisk musik, men efter bara 4 år splittrade bandet. Dirk och Eric gick då vidare och drog igång flera idag ganska välkända projekt som Klinik, Dive, Monolith, Insekt och Sonar. 22 år efter att de splittrats återförenades dock äntligen Absolute Body Control och deras klassiska minimalistiska low-fi electro funkar ännu bättre med modern produktionsteknik. Efter att ha återutgivit mycket av sitt gamla material kom även hett efterlängtat nytt material ut på två eps och på albumet Shattered Illusion. På detta nya material märks rötterna i den tidiga elektroniska popmusiken och även i industrimusiken tydligt, liksom att bandmedlemmarna har influerat och skapat nya genrer ända sedan dess.
https://www.facebook.com/AbsoluteBodyControl

WulfbandWULFBAND (SE)
De kom från ingenstans under 2014, de knockade Bodyfest i Stockholm och välte partyt på Progress Productions 20-årsfirande på Sticky Fingers i Göteborg. Det pratades t.o.m. om dem på Nyhetsmorgon i TV4 och för 2 veckor sedan sopade de hem priset för Årets Synth på Manifestgalan. Fortfarande tycks dock ingen veta vilka de är. Vad de gör är det däremot inte minsta tvekan om… Det är elektronisk punk, det är ilska paketerat på det mest charmanta sätt… Det är Old School Body Music så att det visslar om det! Enormt välproducerad sådan som direkt för tankarna till några av genrens pionjärer… Om vi säger DAF, Berlin Express och Nitzer Ebb så vet ni precis vad det handlar om. Nu kommer Wulfband, för första gången, till Malmö!

Patenbrigade: WolffPATENBRIGADE: WOLFF (DE)
Patenbrigade: Wolff är ett Berlin-baserat band som föredrar att sätta trender istället för att följa dem. Med den inställningen har de lyckats skapa ett ganska unikt sound som spänner över flera olika stilar och kanske bäst kan beskrivas som en mix av tidig EBM, synthpop, neue deutsche welle och tidig techno. Som sina viktigaste influenser anger de så vitt skilda artister som bl.a. Front 242, Kraftwerk, Future Sound of London, Depeche Mode och Tangerine Dream. Till dags dato har Patenbrigade: Wolff hunnit släppa hela 7 album och flera singlar. Live är de väldigt visuella och bjuder alltid på en rejäl show som publiken inte glömmer i första taget.
https://www.facebook.com/PatenbrigadeWolff

Rave The ReqviemRAVE THE REQVIEM (SE)
Nykomlingarna Rave The Reqviem från Kalmar levererar stenhård industrimetal med influenser från modern klubbmusik, där det hårda och maskinella möter det vackra och emotionella. Projektet är ett unikt samarbete mellan mor och son, där låtskrivaren och producenten Filip Lönnqvist låter sin mor Carola Lönnqvist förgylla refrängerna som sopran. Med sitt unika sound har de redan byggt upp en hängiven fanbase, främst i Ryssland och Östeuropa där de numer räknas som en etablerad artist inom industriscenen. Även hemma i Sverige har de dock redan hunnit med att spela bl.a. på electriXmas och som support till Front Line Assembly. Debutalbumet kom ut förra året och här kan ni läsa en recension med rubriken ”Missa inte det här, för du kommer att ångra dig”:
https://www.facebook.com/ravethereqviem

VAD: NEOSTALGIA 15 ÅR – LIVE: Absolute Body Control (BE), Wulfband (SE), Patenbrigade: Wolff (DE), Rave The Reqviem (SE)
NÄR: Lördag 28 mars, 18:00, på scen 18:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
LIVE: Absolute Body Control (BE), Wulfband (SE), Patenbrigade: Wolff (DE), Rave The Reqviem (SE)
FÖRKÖP: Förköp på babelmalmo.se/biljetter
Kombobiljett Babel + Deep – 295 kr (inkl. förköpsavg.)
Enbart Babel – 225 kr kr (inkl. förköpsavg.)
Enbart Deep – 120 kr kr (inkl. förköpsavg.)
ÅLDER: 18 år