150227 (1) : Malfunction pres. Atlas Losing Grip (SE) LIVE + Crooked Letter (SE), The Dahmers (SE)

Ett av Sveriges bästa punkrockband, Atlas Losing Grip, kommer till Malfunction.

Atlas Losing GripATLAS LOSING GRIP (SE)
Den 16 januari 2015 släppte Atlas Losing Grip den efterlängtade uppföljaren till det kritikerrosade albumet ’State of Unrest’ som kom 2011. Med deras nya skiva ’Currents’ så märks det att något hänt. En progressiv utveckling framåt och vidare. Bay Area-riff och NWOBHM-doftande gitarrstämmor blandas med geniala melodier och tekniska finurligheter i symbios med Rodrigo Alfaros känslostormande och självterurapetiska texter. Det går att bryta ny mark, även inom punkrock, och det bevisar Atlas Losing Grip gång på gång.

Sedan bandet bildades 2005 har flera hundra spelningar genomförts på otaliga klubb och festival-scener runt om i Europa och även i Sydamerika. Förra året spelade de bland annat på Groezrock mainstage, turnerade ihop med NOFX i norden, spelade både på Monster Bash i Berlin och Resurrection Festival i Spanien. Det hårda turnerandet har cementerat deras roll som ett av de absolut mest aktiva och bästa banden inom genren.

’Currents’ markerar också början på något nytt. Niklas Olsson (Trophies, Sail Set Spine) ersätter Rodrigo Alfaro som ny sångare i bandet. 2015 kommer att bli ett år fullt av turnér och ytterligare framgångar för Atlas Losing Grip och vi är mycket stolta över att kunna presentera deras releaseparty här på Babel som också blir svensk premiärspelning för Niklas.

CROOKED LETTER (SE)
Black Star Foundation släppte den här Gävle-kvartettens första sjua för några månader sedan. Sedan dess har de redan hunnit med en uppsjö av spelningar runt om i Sverige och även turnerat runt i Europa tillsammans med Gust. Halva bandet spelade tidigare i Meleeh och den andra halvan i diverse andra klassiska band från samma region. Gillar du Title Fight, Lifetime och Saves The Day så är det här något för dig.

THE DAHMERS (SE)
Skramlig garagepunk med jeanskostymer och friska Flying-V solon i rask hastighet. Det är ett recept som The Dahmers gärna använder sig av. Addera också en rejäl dos seriemördarromantik och 70-tals flörtar, både mot metal och mot den samtida mer melodiska punken, så hittar du rätt i recepthögen. Thin Lizzy och Rezilios är två band som på rak arm kommer närmast om man ska försöka sig på konststycket att jämföra The Dahmers med något. Är det något det här bandet är bra på så är det att framföra sina låtar live, det kommer ni snart bli varse.

VAD: Malfunction pres. Atlas Losing Grip (SE) LIVE
NÄR: Fredag 27 Februari, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Crooked Letter (SE), The Dahmers (SE)
ENTRÉ: 80 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: facebook.com/atlaslosinggrip
SPOTIFY: Atlas Losing Grip