140926 : Babel & The Boom Bap pres. Mobb Deep (US) LIVE - DJs: Rome & Beneaf

Äntligen kommer The Infamous Mobb Deep till Malmö och Babel för en spelning som kommer att få era skallar att explodera… på ett bra sätt.

Mobb DeepMOBB DEEP (US)
Mobb Deep består av Havoc och Prodigy från Queensbridge projects i Queens, New York. Rapduon startade sina karriärer redan som 16-åringar och släppte sitt debutalbum ”Juvenile Hell” 1993. Det stora genombrottet kom med numera kultförklarade skivan ”The Infamous” 1995 och de har sedan dess hyllats av både kritiker och fans samt nått stora framgångar på billboardlistorna.

Mobb Deep har gjort ett bestående intryck på hiphop-världen och har gjort återkommande samarbeten med bland annat 50 Cent, Mary J Blige och Nate Dogg. Med över tre miljoner sålda skivor är Mobb Deep idag en av de mest framgångsrika hiphopakterna genom tiderna.

Missa inte The Infamous Mobb Deep Babel!

DJ RomeROME (Woohah)
Andreas alt. Rome har under det senaste årtiondet varit involverad i så gott som allt av värde på regionens urbanscen, som dj såväl som arrangör. I dj-duon The Boom Bap står den råare hiphopen i centrum, med kollektivet Ninja Nights ligger fokus istället på 80’s funk, boogie och disco. Slutligen med Woohah!, regionens absoluta snackis, skapar han tillsammans med residents total rnb- och hiphophysteri under den ena fullsatta klubbkvällen efter den andra. Rome har värmt upp för artister som Miguel, J. Cole, Raekwon, Talib Kweli, Estelle, Allen Stone, Big Sean, Dj Premier med många flera.

DJ BeneafBENEAF (Woohah)
En av Malmös mest anlitade och erfarna DJs som sedan 1998 har spelat skivor på klubbar runt om i hela Sverige. Musiken kretsar främst kring hiphop, funk och R&B och har sedan starten varit en grund för ett omfattande skivsamlande. Beneaf har även spelat i samband med och arrangerat ett flertal större konserter med några av scenens främsta namn, bland andra DJ Premier, J. Cole, Öris och Kenny Dope. Är i nuläget resident på ett flertal klubbar, däribland Södra Sveriges främsta nattklubb för urbanmusik, Woohah.

VAD: Babel & The Boom Bap pres. Mobb Deep (US) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 26 September, 20:30, på scen 21.30
DJs: Rome & Beneaf (The Boom Bap/Woohah)
FÖRKÖP: 240 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 240 kr.
ÅLDER: 18 år
WWW: theinfamousmobbdeep.com, facebook.com/MobbDeepQB
SPOTIFY: Mobb Deep